2 dagar kvar till jul...

Det ar mandag morgon och det osregnar ute. Fantastiska Californien..sa har daligt vader har de inte haft pa Maanga ar sager de. Jag tror att jag har ngn slags forbannelse over mig som gor att regnet foljer mig vart jag an gar. Jag borde val inte klaga, jag har ju anda haft nastan 4 manader med solsken hittills. Lite synd om M som kommer fran Sverige pa juldagen bara om vadret inte blir battre,
Jag ska bara jobba tva och en halv dag till sen borja julledigheten antligen. En slovakisk moster ar ar pa besok nu och har huvudansvaret for den aldsta flickan. I hennes fall  betyder en slovakisk uppfostran tydligen att man ska ge barn socker nar de vill och lata de uppfora sig hur de vill. Ah det ingar forstas ocksa att den stackars mannen i huset inte ska behova gora sa mycket for det ar saa synd om honom da..ahh. Imorse nar jag vaknade valdigt tidigt av grat och skrik sa kommer jag ut och far bebisen i famnen, eftersom jag tydligen inte har nagot jobb shema alls enligt henne.  Jag sager att jag ar upptagen nu men jag kan vacka barnens pappa som sover gott utan minsta bekymmer over att hans minsta ar ledsen och grater. Men neej han ska sova det ar battre att hon tar de bada barnen istallet om det ska vara pa det viset. Lite upprord e jag... maste tanka tva dagar, tva dagar.
 Helgen som gick var bra, inte varldens roligaste men ok. Jag hade hemmahelg och enda anledningen till att jag overlevde var att det snart e jul och att jag umgicks med E nagra timmar pa lordags och sondagskvallen.  Jag och E forsokte komma pa saker har att gora som inte kostade sa mycket eftersom jag forsoker spara allt jag kan till ledigheten, vilket inte var sa latt forst men sen blev det ganska ok anda. Vi lyckades fa ihop lite olika alternativ att gora de ganger var ekonomi ar dalig.Nagra saker att gora i Orange county for de superfattiga ar: Ga pa 1 dollars bio vilken ar precis som en vanlig bio fast filmerna som gar dar ar de som precis har slutat ga pa den vanliga bion, Kopa en kaffe pa starbucks och satta sig inne pa barnes and nobles och lasa bocker/skvallertidningar, aka till downtown disney pa kvallen nar det e morkt och juleysigt, kora runt lite i orange county och prata(inte det mest spannande alternativtet men har e ganska mycket att titta pa om man sitter i bilen), och det sista ar att bara vara hemma hos ngn och titta pa en film. Inget av de ar halften sa roligt som att shoppa och festa men det far funka ibland.
Jag jobbade aven i 6 timmar igar. Eftersom det var en sondagsmorgon sa blev det kyrkan. Jag har varit dar en gang tidigare under varen och da traffade jag inte alla i forsamlingen. Jag traffade resten i gar och det lat ungefar: Liinda soo nice to FINALLY meet you! Hade kunnar tolkas som trevligt men det var verkligen menat som en pik eftersom jag inte har visat mig i kyrkan som deras andra aupairer. Der ar lite obehagligt med manga amerikaner, sa manga artiga fraser som antingen betyder tvartom eller bara ingenting alls.
Jag var aven duktig och tog min bil till en bilverkstad for oljebyte och tvattade den har hemma darefter. Nu ar den finfin infor semestern.
Dags att gora mig iordning for dagen. Hoppas den inte blir alltfor jobbig men var olika syn pa uppfostran.

Ah forrsten jag var pa IKEA i helgen ocksa och hittade RODKAL och sill. Jag ringde Mia och vi bada nastan hoppade upp och ner sa glada vi var for lite rodkal. Inte sa jattenormalt kanske men det ar ganska svart att fa ihop till ett nagralunda svenskt julbord har.
GOD JUL till alla darhemma
 


12 dagar kvar...

till julen och leedigt. Pa juldagen kommer M och stannar i tva veckor:) Tyvarr sa minskade mina vardforaldrar min ledighet lite genom att bestamma att jag ska jobba den 21-24. Dvs aven julafton eftersom alla andra i familjen jobbar da. Varfor jobbar de julafton? bara dumheter. Jag har inte skrivit pa ett tag och orkar inte ens forsoka komma ihag vad som har hant sedan jag senast skrev. Har lite svart att konc entera mig just nu med tva massiva barnutbrott i bakgrunden. Borjar en grata sa foljer den andra alltid efter. Vill papeka at det inte ar jag som passar dom just nu.
Jag ar inne pa min tredje forkylning denna host nu. Jag antar att det ar som folk sager, att det beror pa flytten hit med massa nya bakterier. Borjar bli lite trott pa det bara. Att passa tva barn med valdigt mycket energi och temperment nar man e sjuk ar ingen hit.  Plus att det hindrar mig fran och ga till poolen nu nar det e antligen ar varmt igen:/

I helgen ar det iallafall lucia och da blir det svenskt julebak. Jag och nagra andra svenska tjejer har lyckats fixa sa att vi kan baka i en av tjejernas kompisars hus. Det ar inte det lattaste att forsoka hitta pa grejer som kraver ett hem har eftersom de flesta av oss bor hos vardfamiljer. Det blir lite som nar man var yngre och  bodde hemma fast da kunde man iallafall ta hem kompisar. Vi tankte att vi ska baka lussebullar och pepparkakor men ett litet inslag av glogg och pepparmintsshot. Problemet ar allt utom shoten :) Att hitta ingredienser till svensk bakning tar hundra ar att hitta. Vi hoppas fortfarande pa att min kara syster ska vara duktig och hitta pepparkaksdeg och glogg pa IKEA i Burbank. Vi har ett IKEA har och dar finns inget av  foregaende. Vi vill aven ha Sunes jul men det verkar som att det blir lite andra julfilmer istallet som Elf, love actually och national lampoons christmas vacation.

Pa sondag ar det au pair mote med var nya LCC och aven da blir det bakning. Forhoppningsvis kan jag och E ta med lite kakor fran dagen innan sa slipper vi halla pa att baka i ett kok med 15 andra. Sen ar det bara en full veckas arbete kvaar.
Imorgon ar det sista dagen for den engelskan som jag laser nu. Sen ar det jullov anda fram till mitten av januari.
najs najs

Skriver mer i helgen :)
puss

RSS 2.0