Torsdag kväll

Äntligen är det torsdag kväll och det mesta av veckan är över...jag vet, väldigt positiv inställning. Det är bara det att jag är så trött hela tiden. Det är kul att ha mycket att göra men det hade inte skadat med några fler lediga timmar i veckan. Det gör iofs att det snabbare blir helg. Torsdagen gick åt skola för att sen åka direkt hem och börja arbetsdagen. Det var ingen som var på bra humör idag, varken jag eller barnen, vilket inte är en jättebra kombination. Men nu är det slut för idag...Torsdag betyder även att det är lönedag, det är alltid trevligt att se 200 dollar extra på kontot. Tyvärr så försvinner åtminstonde hälften av dem på helgen, men jag är ganska bra med pengar nu om man jämför med i början. Planerar hur mycket jag får göra av med varje helg och hur mycket som behöver sparas.

Jag ska stanna här till helgen vilken betyder att hinna med tusen(iofs roliga) saker. Vad som är inplanerat än sålänge är springa eller poolen med Sarah imorgon e.m, kändis grand prix racing i long beach på kvällen, frisören lördagmorgon, stranden efter, fest på kvällen och marknad och stranden på söndag...jag borde hinna plugga för provet i nästa vecka också. Kanske kan vara bra att göra på stranden. Jag och Emma brukar försöka att planera  någon roadtrip med finns inte ork eller tid denna helgen.

Min värdpappa fick förresten för sig att efterforska om olika svenska saker i USA idag och han hittade ett bageri i Glendale, brevid burbank där Mia bor som är svenskt och de säljer semlor, prinsesstårtor och massa annat svenskt gott mams,måste dit. Vi går annars till ett kubanskt jättestort bageri/café på helgerna i burbank där allting är jättegott och de har lite olika smörgåsar och kakor från hela världen som tex wienerbröd. Men det hade varit kul att prova ett riktigt svenskt bageri.Han hittade även en by i kansas som heter little Sweden i kansas dvs ute i ingenstans.

Dags för sängen pusss o gonatt

150409

Imorse vaknade jag som vanligt av att väckarklockan satte igång med den kristna kanalen på hög volym. Konstigt nog så är det den enda radiokanalen som fungerar utan störningar..hm tror att folket här i huset har mixtrat med klockradion. Det var ingen skola idag så jag kunde sova till åtta..nästan rekord här. Eftersom jag bara har onsdagmorgonen ledig förutom helgen så ska jag alltid tvunget hinna med allt möjligt på bara några timmar. Så jag satte igång barnens tvätt o min slöa dator och gick sen ut och sprang. När jag var tillbaka vid nio så gjorde jag frukost och datorn var precis klar så att jag kunde pratamed Mattias i ngn timme tills jag kände mig stressad över att jag var tvungen att hinna till poolen en stund innan det var dags att börja jobba för dagen(som är 11.30). Det var svinkallt idag även om det var soligt, jag lovar ni har säkert det varmare i Sverige nu. Jag börjar misstänka ännu starkare än tidigare att jag har någon slags väderförbannelse över mig som gör att var jag än åker så följer det dåliga vädret med. Det var ju bra i höstas här men som vintern och som nu är det ganska kyligt vissa dagar och inte alls lika många soldagar som det brukar vara här annars..medans ni har det fint därhemma..skumt. Om jag då lägger till lite olika semestrar i länder som Italien och Bulgarien där det annars är varmt och soligt, men kallt och äckligt när jag var där så tror jag faktiskt på det. Stackars mig och min omgivning...
Resten av dagen var som vanligt med blöjbyten, bra stunder, mindre bra stunder och en playdate med min vardmammas slovakiska kompisar och deras barn.

Kvällsmaten som gjordes av moi idag var god och väldans nyttig. Vi har en tidning med nyttiga och snabba recept som vi följer slaviskt. Idag blev det bulgur med kikärtor och torkade persikor. Tyvärr så råkade vi äta pistageglass efteråt  så hela känslan av att vara nyttig förstördes men det var nästan iallafall. Jag har haft tur som har fått en värdfamilj där jag själv kan påverka vad vi äter och här finns alltid frukt och grönsaker. Många av de andra tjejerna har hamnat i familjer som bara äter take away, mackor eller mikromat. Eftersom att vattnet här är ganska äckligt att dricka så är det många som köper vattenflaskor, men i vissa familjer så är det läsk som har ersatt vattnet helt..

Nu är det dags för mig att soova eftersom det e skola imorgon.

Godnatt

kväll...trött

Klockan är tio på kvällen och jag har precis slutat jobba för dagen..skönt. Synd att man inte kan gå hem på riktigt bara utan bor där man jobbar. Försöker att plugga lite men är lite halvt ofokuserad och tänkte därför skriva ett kort litet inlägg medans jag pluggar.. Vi läser om konstnären Georgia O´keffe som var/är väldigt känd här i USA . Bra med en konstnär som var känd i början av 1900 talet som dessutom var kvinna, istället för att bara prata om männen som var kända på den tiden, som Picasso. Hon målade abstrakt konst vilket kan vara rätt fint..Gud vad bra jag kan min läxa nu. På tal om konst så var jag, Mia,Chad och hans bror Travis på LACMA(LA:s konstmuseum) för några helger sedan och var lite kulturella en fin bakfyllesöndag. Var vi duktiga nu pappa?
Jag var lite gnällig(som brukligt på bakfyllan) när vi var på väg dit, men när vi väl var där så var det rätt najs. De hade b.la en stor utställning om de olika världskrigen som var rätt bra.  Det  som var lite mindre bra var nog pappkartongerna de hade importerat från tyskland och kallade konst. Där var även sopor i en glasmonter, men soporna var åtminstonde gamla tidningar från de åren andra världskriget var, så de var lite mer okej, men en pappkartong?

Nu borde jag nog fortsätta plugga istället..Har ändå inget särskilt att berätta om dagen...skolan ok, jobbet ok= barnen sov länge på eftermiddagen och nu är det kväll o snart dags att sova. Ibland är det fruktansvärt spännande att vara här.
Nu har onsdagen redan börjat hemma i Sverige, så ha en bra dag alla mina älsklingarpälsklingar där hemma.

Puss


Måndag måndag

Måndag idag och jag har klarat av första arbetsdagen för veckan..vill ha fredag nuu. Anna, den äldsta av barnen(3 år) ramlade igår och slog munnen så tänderna nästan åkte ut :( Det betydde iallafall att min värdmamma var hemma idag och tog henne till tandläkaren m.m = Jag behöver bara ta hand om ett barn istället för två som annars vilket alltid är skönt. Det känns inte som ett jobb då utan mer som när jag tod hand om min guddotter innan jag åkte. De får mer uppmärksamhet och blir då mycket lättare att ta hand om, vilket betyder att jag blir mycket gladare och trevligare när jag slipper att skälla och säga nej hela tiden. Mucho bra. Stackarn e helt svullen i huvudet, ser ut som någon som har blivit misshandlad. Men tandläkaren sa att det skulle läka och att hon förhoppningsvis inte skulle tappa sina framtänder(än).

Jag har varit här i 8 månader nu och ska hem i mitten av augusti någon gång. Jag ser fram emot det eftersom jag ska få komma hem och träffa alla människor jag saknar, börja plugga igen på riktigt inte bara en collegekurs i engelska och bara att få tillbaka min frihet igen och vara vuxen med egen lägenhet och framförallt; att  få sova på nätterna igen. Nu vaknar jag varje gång ngn av barnen vaknar, trots att jag inte alls har med det att göra då eftersom jag inte jobbar på nätterna så vaknar jag med hjärtklappning och blir superstressad. Vad jag däremot inte vill lämna är min fritid här..man kan i princip aldrig bli uttråkad för att det finns alltid något att göra, mycket beroende på att vädret nästan alltid är bra här. Det ska bli jättetråkigt att lämna min syster o hennes man och alla andra man lärt känna här också. Fast det e ju ca fyra månader kvar så lite onödigt att tänka på det redan.

Nu ska jag snart gå och försöka att sova för en gångs skull. Det skulle vara skönt med en dag då jag inte är jättetrött och har huvudvärk...e det så livet blir när man skaffar barn? Verkar lite väl jobbigt.
Imorgon e det skola på morgonen med Sarah och sen kommer jag tillbaka till 12.30 och jobbar sen fram till 9.30 pm..undrar varför jag e trött. Men skolan e snart över och då kan vi tillbringa våra lediga morgnar på stranden istället, vilket låter mkt bättre.

godnatt allihopa

Ett försök till återupplivning..

Eftersom att jag har fått lite klagomål på att jag inte har skrivit ett enda inlägg å ca 4 månader så kände jag att nu kanske det är dags att göra ett nytt försök haha. Det har varit så intensivt här sedan dess så det har varit dåligt med tid och ork att göra något utöver måstena.

Jag har det fortfarande bra här och trivs, men saknar Sverige samtidigt. Speciellt nu under påsken, min högtid. Jag målade ägg med barnen i fredags och gömde ett påskägg för Mia i lördags men det är också det enda påskfirandet som har varit här för min del. Jag hade velat vara hemma nu och åka runt på påskmiddagar och ha ledigt. Idag, påskdagen är den enda "lediga dagen" under påsken, vilket ändå är en Söndag så det kvittar.

Jag har blivit bättre på att tillbringa mer tid i OC under våren. Innan blev det att jag åkte till Mia och Chad i princip varje helg för att jag älskar att vara här i LA och det är skönt att få komma bort och har lite mer frihet över helgen. Nu är jag här varannan helg och varannan helg "hemma" i OC, vilket också är ganska kul eftersom jag då kan hitta på mer saker som att åka på roadtrips, hitta olika fina stränder och umgås med de andra tjejerna lite.

Denna helgen är jag som sagt här och det har väl varit en av de lugnaste helgerna på ett tag. Mia jobbade kväll i fredags när jag kom, så jag och Chad stack dit och drack lite vin och åt god NYPD pizza. Hennes arbetskompisar är sjukt galna men roliga. Tror dock inte att Mia uppskattar deras humor eftersom hon tillbringar en stor del av sin tid där.Kvällen slutade iallafall med att jag blir dålig och mår illa pga en blandning av huvudvärk som har varit där i några veckor nu, för lite sömn och vin på det hela.
Vaknade dagen efter fortfarande med huvudvärk men stack ändå en sväng till downtown Burbank med Mia och köpte lite smycken till mig själv och lite annat skoj.
Efter en lång runda av olika viktiga och mindre viktiga inköp så åkte vi hem och satte oss ute i solen för att jobba på Mias senaste manus som är fantastiskt bra och som ska skickas in till x antal tävlingar nu i veckan. Hoppas, hoppas! 
Huvudvärken var tillbaka i form av migrän när vi var klara, så när Sarah och de andra tjejerna ringde från West hollywood och försökte få mig att komma med ut och festa så kände jag att det var precis vad jag inte ville göra.Tog lite tylonol och fick lite massage och sen släppte det lite. Det blev att stanna hemma hos Mia  och titta på två filmer istället; Slumdog millionaire och Marley & Me, båda överraskande bra.

Idag skulle Emma egentligen komma hit med en tjej från Australien för att vi sen skulle till universal studios en sväng men ingen orkade när det väl gällde så det verkar som att jag äntligen ska få en en dag där jag gör ingenting, kanske sola lite här utanför. Borde plugga lite med...

Har hört att det är jättefint och vårigt hemma i Sverige nu. Hoppas att ni har det bra och njuter av solen.

Kram

RSS 2.0