Le tisdag

Nu har jag bara ca tre veckor kvar har och sen ska jag vara ledig woho :) Sola, bada och shoppa hoppas jag pa, om det nu inte ar sa att Mia och Chad maste flytta till Colorado, vilket betyder att jag isafall maste dit mina sista veckor for att inte bli hemlos..fast de har val sol och malls dar ocksa antar jag. Denver ar egentligen en vinterstad men dar ar sakert fint pa sommaren ocksa. Fast nu hoppas vi pa att de far stanna i LA. Det ar dags att allting slutar ga emot oss och borjar att vanda..Lina sager att det kommer att fixa sig med min utbildning sa da tror vi pa det. Jag har alltid socionom eller aldrepedagog fordjupning att fortsatta pa istallet men det passar inte lika bra for min nuvarandre framtidsplan sa jag hoppas fortfarande pa business management..
Nu ska jag stada upp har lite efter morgonens storm sen blir det ut i solen en svang med Anna innan det ar dags for lunch som idag blir pastasoppa med gronskaker ala Linda.
Puss

// Linda


Helgen

Helgen blev mer en avslappningshelg an en partyhelg. Lordagen borjade vi med att aka ner till hamnen i Santa barbara och ata en mamsig bananasplit. Santa Barbara ar sa jakla fint med bergen bakom och havet framfor dig. Jag tog lite bilder som jag inte hann ladda upp igar innan jag lamnade LA sa det far bli senare. Men sb ar iallafall mitt nya dromstalle att bo pa, verkligen paradis. Efter stranden sa shoppade vi lite vodka med tillbehor, for att sen aka hem och ha en BBQ . Sondagen borjade med att vi akte ut till en jattefin dal och halse pa deras hastar lite. Nar jag var liten sa var allt jag ville ha en hast. Nu ar det tio ar sedan jag red senast men jag vill fortfarande ha en hast, maste flytta hit och fixa en sen. Efter hastapalle besoket sa akte vi tillbaka och at lite brunch. Tanken var sen att vi skulle aka till Neverland och ta lite kort utanfor, eftersom det ligger i SB, for att sen aka till ett bikerstalle och ata lite lunch och ta nagra drinkar. Problemet var att tjejen som passade Mia och Chads hund ringde och berattade att hunden inte hade varit ute pa hela morgonen eftersom Oreo hade vagrat ga nerfor trappan, vilket denna hund alltid gor tills man har skallt och dragit en stund. Men eftersom tjejen akte hem och lamnade  en kissnodig hund i LA sa fick vi strunta i var roliga planer och istallet packa in oss i bilen och aka hem. Det blev italiensk restaurang och glass pa kvallen i burbank istallet eftersom helgen var till for att fira men fodelsedag utan att det riktigt blev av innan. Helgen var valdigt upp och ner. Stressen over jobb och skola finns dar hela tiden, trots den fina omgivingen.
Nu till den trakiga starten pa veckan. Min pojkvan ringde fran Sverige imorse och berattade att vi bara var reserver till utbildningarna vi har sokt in pa...planen var att vi skulle ga dessa utbildningar for att sen kunna flytta hit och kampa for en karriar men nu foll allt.  Med tanke pa hur mycket jag, min pojkvan , Mia och Chad kampar for att na vara mal utan resultat sa kanns det som att det kanske ar dags att ge upp och inse att var lott livet innebar att vara menlosa och inte gora nagot utav det. Hur mycket ska man kampa innan det ar dags att inse sanningen och noja sig  med ett liv man egentligen inte vill ha?
Dags att vara nanny igen. Puss

//  Linda

Mot Santa Barbara

Nu ska vi på roadtrip till santa Barbara wee. Ha en trevlig helg pusss

Just nu

Just nu är det fredagkväll och jag är tillbaka i LA. Imorse var vi i i Irvine regional park och klappade hästarna där, sen var det mest det vanliga fredagsgrejandet. Jag slutade vid ett och körde då till underbara lagunen och hann tillbringa en timme där innan Mia ringde och tjatade om att jag skulle komma och hämta henne på produktionsbolaget där Chad är just nu. På väg dit mitt i den värsta trafiken så började bensinen ta slut så jag fick snabbt svänga inom Commerce, en casinostad som ligger mellan LA och OC. Brevid macken hittade jag shoe city som är en sko outlet med många fina och billiga skor. Köpte inget idag eftersom mina pengar är på shoppingdiet för tillfället, men innan jag ska hem ska jag lätt svänga inom där och bunkra upp med skor för hösten. När jag kom hit fick jag en tour på produktionsbolaget och sen körde jag och Mia hem för att städa för min egen ankomst. Hon skulle gjort det tidigare men hann inte hehe. Det blev Glenmark Ericsson Strömstedt på högsta volym som städmusik. Vi packade med skivan när vi kom tillbaka från Sverige i maj och har sedan dess använt den som uppmuntrings och städmusik. Den e fan asbra att lyssna på nu sådär 15 år senare :) Nu ska jag öppna present och få en fiin oreotårta som jag råkade hitta i kylen för en stund sen. Därefter blir blir det fölsemiddag på resturang i downtown. 
Puss

// Linda

Michael Jackson e dod

Sa skumt, inte ovantat men skumt. Han var the king of pop sa det maste vara och bli lika stort som nar Elvis the king of rock dog. Sorgligt iallafall. Sag pa nyheterna att de har fatt sparra av hans stjarna eftersom alla trangs och vill dit.
Fran det till nagot annat som ar lite relaterat med tanke pa kandisar. Mia och Chad har blivit indbjudna till LA filmfestival ikvall sa de ska dit om en stund. JAG VILL OCKSA JU! Vad kul att mingla med filmfolk och kandisar..blir kanske min tur om jag flyttar hit pa riktigt. Ska jag kanske sluta gnalla om sant nar nagon har dott? Men de kommer sakert att hedra honom pa ngt satt pa festivalen..han var en jakligt bra artist iallafall.

// Linda

Just nu

Jag har gjort matsack till bebbarna, packat allt for lagunen och Katie sitter och mumsar pa macaronisoppa med ost och svamp medan anna fortfarande sover, vilken bra nanny jag ar ibland. Jag vill ut i solen nuu, fast jag vill iofs att hon ska sova sa lange som mojligt, trotta barn ar inget skoj alls.  Idag slutar jag klockan sex och det betyder att jag maste vara duktig och ta tag i springandet igen. Nar man inte har tid sa ar det en bra ursakt for att inte gora nagot. Sarah skulle ringa nar hon hade slutat idag sa vi ska se om vi lyckas med svarigheten att traffas. Vi har pratat om att ga pa en dollars bion eller kanske hanga lite pa nagon av spa avdelningarna i omradet. Nu ska jag ta ut Katie medan vi vantar pa att Anna ska vakna. Puss

// Linda


Formiddag

Jag hade inte tid eller ork att skriva igar pga mycket att gora och somnbrist natten innan. Jag onskar att somnbristen hade var pga att jag festade och firade min fodelsedag hela natten, men det vara bara av den sorgliga anledningen att jag at alldeles for mycket socker och brande mig dessutom i solen pa dagen sa hela kroppen kliade och jag hade for mycket energi. Dagen var helt ok igar aven om jag var trott. Det var min vardmammas lediga dag sa allt var forstas lugnare an vanligt. Jag akte och hamtade hennes bil fran annu en verkstad, tredje i rad. Motorn haller pa att haverera eftersom nagon korde med en lysande oljelampa i en manad..Efter bilhamtningen sa blev det en vanda till lagunen for oss allihopa.  Eftermiddagarna har ar jattevarma medans morgnarna fortfarande ar ganska graa och kalla, vilket tydligen ska andras nasta vecka till riktig Californienahetta. Jaa sola o bada heela tiden :)
Dags for lunch! Ja tror att det blir en enkel nudelsoppa med gronsaker och lite ost till minisarna eftersom denna ratt enligt anna ar very very tasty.
Puss

// Linda

Forsta fodelsedagsfirandet avslutat

Jag hade en jattebra fodelsedag trots att det var en vanlig arbetsdag. Under eftermiddagen gick jag med galning ett och tva till lagunen som var perfekt for dem med grunt vatten och sandstrand. Vi gick sedan hem och motte mina vardforaldrar for att aka till sushi resturangen, som lag i ett asiatisktutomhus kopcentrum. Det var ganska nice med olika asiatiska restauranger, hello kitty affar och annat som kommer fran asien.  Sushin var supergod och man fick myycket mat, vilket annars inte ar sa vanligt nar det galler sushi.  I present fick jag ett presentkort pa forever 21 och pengar att ha med till Santa Barbara i helgen plus da middagen och frozen yougurt som vi gick och at pa yougurtland till efteratt. Yougurtland ar verkligen himlen for mig. Man valjer mellan massa olika sorters frozen yougurt som man tar sjalv for att sen valja olika sorters strossel och topping. Sen betalar man efter vad det vager. Finns det ngt sadant i Sverige? Annars tycker jag latt att det ska inforas. Att jag har megakramp i magen har inte med saken att gora, det var latt vart det. Skulle traffat Sarah och nagra andra efterat men vi kom inte hem forran vid nio och efter att vi pratat i telefon ett tag sa blev klockan helt plotsligt tio sa vi bokade om vart dejt annu en gang. Pa torsdag ska vi gora ett nytt forsok igen. Det var flera veckor sedan vi sags sa jag hoppas att vi lyckas denna gangen. Hon skulle gora ett forsok att trosta mig och sa - jamen 25 ar ju inte gammalt, jag menar det ar ju inte lika ungt som tjugo(som hon ar) men anda. Haha tack nu kanns det mycket battre, jakla smabarn.
Nu ska jag titta pa lite tv och sen sussa.
Goodnatt

// Linda

Hurra hurra pa min fodelsedag

Blev jatteglad i morse nar forst mamma och sen pappa ringde och grattade. Mamma och Filip var ute och seglade med 24 grader och sol, medan jag fyller ar har i gratt vader och dessutom ska jobba i tio timmar. Var ar rattvisan? Fick aven ett grattissamtal av Lina igar da jag reagerar med att fa  en panik aldersangest attack. Men senare igar traffade jag min LCC som sa att jag inte alls sag ut som 25, vilket varme lite och nar jag vaknade imorse sa var dar inga rynkor sa jag behover inte checka in pa ett aldreboende an. Jag ar bara sa forvirrad, varfor aldras jag? Jag ska ju alltid vara ung, men nu ser det ut som att det inte kommer att bli sa. Ikvall ska jag ut och ata sushi med familjen. Funderar pa om jag ska umgas med tyska maffian efterat eller om jag ska vara trakig och istallet ta mig sjalv pa en shoppingrunda. Ibland ar det ganska mysigt att shoppa sjalv eftersom ingen kan gnalla pa att man tar hundra ar pa sig, vilket jag vet att jag gor,men hur ska man annars kunna hitta nagot? Nu ska jag ringa systeryster och fortsatta samtalet som avbrots av barnen.
Grattis till mig sjalv for att jag har lyckas overleva i 25 ar trots att jag ar sa klantig!
Kra,m

// Linda

Trotter

Barnen sover och jag sitter nastan och somnar framfor datorn jag ocksa. Det ar tur att vi ska ga ut nar de vaknar sa att jag kan fa lite ny energi. Imorgon ar det min fodelsedag, kanns inte sa eftersom jag har oturen att fylla ar i borjan av veckan, Har bara planerat att ga pa restaurang med familjen och sen firar vi det bade fredag och lordag i LA och Santa Barbara istallet.. Usch nu ar klockan tolv och jag fyller 2 5 enligt Sverigetid. Ska nog begrava mig en stund nu.

// Linda


Tänk att vara ledig

Fy vad jag önskar att jag kunde stanna här i la och vara ledig idag när det är så soligt och varmt.  Men måndag är måndag. Chad håller på att göra sig redo för en dag på produktionsbolaget och jag ska snart köra Mia till en spritaffär och se om hon kan få jobb där innan jag kör vidare till Irvine, En spritaffär är ju verkligen klyschan när det gäller vad som alltid blir rånat i filmer, tyvärr också i verkligheten men måste man ha ett jobb så kan man inte vara kräsen. Örk, nu måste jag göra vid mig och packa. Längtar redan till nästa helg när vi ska till Santa Barbara och ha ett stort blont födelsedagsfirande. Både jag, Chads mamma + två fastrar fyller år i denna vevan så vi ska slå ihop allas födelsedagar och ta det på en gång.  Så det blir en liten minisemester eftersom det blir med övernattning också. Nicenice!

// Linda

Även idag..

Även idag började vi med en fika på Portos. Har sedan dess länsat hela burbank efter jobb åt Mia.  Tror att jag släppte av henne på ca 40 restauranger utan någon tur. Arbetslösheten har stigit till 11.5 procent här i Californien så det ser inte så lovande ut. Problemet är även att det just nu är sommar, vilket betyder att alla college och high school studenter också söker serveringsjobb. Passade även på att sticka in en snabbis till forever 21 när vi ändå var i krokarna. Jag försöker att vara lite praktisk och tänka på att köpa kläder för klimatet i Sverige men det är svårt när man shoppar i juni så det fick bli lite sommarkläder istället.  Nu ska vi snart till Claire och se om vi hittar bra eller dåliga saker med allas senaste manus. Jag är inte utbildad manusförfattare men mitt otränade öga kan ändå se om något passar/inte passar in i sammanhanget, och därav vara till hjälp.
Dags att sticka!

// Linda

Sweet home California

När vi skulle ge oss ut på äventyr idag så möttes vi av regn, så tydligen har inte vädret återgått helt till Californienväder än. Vi startade dagen med en mysig morgonfika på underbara Portos. Efter världens godaste kaffe och sandwich så bar det av till Universal där vi passade på att turista lite trots att vi alla har varit där många gånger vid det här laget. Wolfgang puck ville tydligen bara ha diskare trots att annonsen även gällde serveringspersonal så ingen tur där. Efter citywalken så blev det bio,The proposal, som hade premiär igår. Jag blev glatt överraskad och tyckte att den var skitbra. Allt som man annars tar för givet i den genren var välskrivet och inte sliskigt. Till filmen blev det förstås popcorn med extra mycket smör från smörmaskinen och en jättecherrycoke som vi alla delade på så att vi inte skulle få en fett och sockeröverdos. Det blev inget festande idag heller. I fattigdomens tider är det bättre att låta det vara ett tag. Dessutom sparar jag även lite hjärnceller på köpet vilket kan komma till hands till hösten när det är dags att återgå till skola och vardag. 
Nu är det dags för film igen. Här i lala land handlar ändå allting om film så man kan nästan kalla filmtittande för utbildning så att man kan hänga med i diskussionerna.Hade jag haft turen att flytta hit och jobba som agent eller manager i framtiden så är det väldigt viktigt att jag har koll på filmer, skådespelare och manusförfattare, så därmed kan man säga att jag ska göra lite nytta nu. Lägger till lite bilder på turistLinda nedan.
Puss













//  Linda


tjabba tjena Lördag!

Igår blev det en tripp till IKEA där jag plockar åt mig ett paket gravad lax och står sedan och väntar medan en dam rotar i sillkylen och undrar samtidigt om hon är svensk som man alltid gör på IKEA. 
Dam- (mumlar) Mustard, mustard ...(vänder sig mot mig och bestämmer sig för att jag nog är svensk och säger på ren 08:a dialekt) MEN JAG HITTAR JU INTE SENAPSILLEN!
Jag- Nää, jag hade samma problem i julas. De har inte den här.
Dam- Nämen, här står ju tre för fem dollar men jag måste ju ha senapssill! Vad ska du ta då?
Jag- ehh vitlök och inlagd.
Dam- VITLÖK??Jaha.. men titta här då. Denna sillen är från skeppsholmen, där var vi förra sommaren hos goda vänner. De har precis öppnat en burkfabrik osv..

Det är alltid lika roligt att träffa svenskar här då alla alltid automatiskt pratar med varandra som att man är vänner eftersom att man kommer från samma land. Jag blev iallafall glad och fick lite midsommarkänsla. Tyvärr blev inte maten gjord förrän tio på kvällen och vi åt den på fultallrikar med vatten som tillbehör men vi gjorde den iallafall :) 
Nu ska vi snart till universal studios citywalk, där jag har för mig att Jay leno brukar göra sin jaywalking. Mia ska söka jobb på Wolfgang Puck. Fin restaurang så det hade varit kul om hon fick det. Hon fick tyvärr övergå till att bli hemmafru nu när Chad fick de andra jobben och därmed inte kan köra henne hela vägen till den kubanska resturangen. Citywalken ligger bara fem minuter härifrån så vi får hoppas på det!
Dags att göra vid sig! BTW jag har ju faktiskt namnsdag i Sverige idag fick jag reda på. Grattis till mig själv på Lindadagen:)


En bild på vår midsommarmat fint serverad på en fultallrik och en fulhandduk under.

// Linda


Glad midsommar!

For mig ar det en vanlig arbetsdag men jag hoppas pa lite firande ikvall. Nasta ar ska jag daremot vara megasvensk och ha en riktig midsommar for att ta igen dessa tva aren nar jag har missat det. Jag vill ha stuga, krans, midsommarstang och massa god mat. Min kara Lina sa att det regnar darhemma idag, vilket later precis som en vanlig midsommar. Anslange ar klockan bara tio pa morgonen har men det vantas bli en solig och varm dag sa jag far val trosta mig med det. Jag tog med lopporna till poolen igar vilket alltid ar lite riskfyllt hehe. Sjalvklart ville ingen vara i poolen den forsta halvtimmen, utan sprang istallet runt poolerna i varsin riktning, vilket kanns valdigt tryggt nar det ar sa sma som det ar. Tillslut kom bada pa att det ville vara i stora poolen, vilket faktiskt gjorde det enklare for eftersom bada var nojda med att bara plaska pa trappstegen, Tankte gora ett forsok att ga till lagunen idag eftersom dar ar sa fint med sandstranden och sjon som ligger intill. Nu ar det hemmafrusysslor som tvattvikning och lunch som ska fixas.
Ha en supermysig midsommar!
Kram


// Linda


Nastan midsommarafton

Sa konstigt allting kanns. Jag vantar pa besked fran olika skolor bade nar det galler mig sjalv och andra..men for ovrigt har jag inget att planera eller stressa over for en gangs skull...ar det sa har sommaren ska vara kanske?  Vid den har tiden brukar jag sommarjobba och se fram emot semestern, men i ar ar min semester har, efter att jag har slutat i slutet av juli. For ett ar sedan hade jag precis anlant for en semester i LA och sag jattemycket fram emot det, men nu nar detta kanns som hemma for mig sa ar det inte sa spannande langre, aven om jag har alla fina strander att aka till och annat roligt att  hitta pa under ledigheten.  Alltid nar jag har akt pa semester sa har jag varit sur nar vi ska hem, velat stanna kvar och hitta ett arbete.Nu forstar jag ju anligen att charmen forsvinner ganska mycket nar vardagen kommer in. Jag hade fortfarande velat bo har, men som semestermal sa ar det inte samma sak langre. Det ar forfarande lyxigt och jag gnaller absolut inte.
Nu ska vi leka i poolen lite eller ga anda till lagunen om vi orkar, eller ja om trearingen orkar. Ikvall slutar jag klockan sex och har inga direkta planer..hm det ar ocksa lite konstigt. Jag brukar alltid ha massa masten, men idag kanske man kunde slappa eller kanske traffa nagon och hitta pa nagot sommrigt och skoj. Jag saknar att bara aka och ata glass som man gor hemma. Det har nog aldrig hant har sa det kanske jag skulle ta tag i!
Glad midsommar allihopa!
Kram

// Linda

090618

Chad fick tva jobb igar! Ett i en affar som heter smart & finals och ett pa ett produktionsbolag. Han borjade pa produktionsbolaget idag sa vi far hoppas att det gar riktigt bra for honom. Sa stolt jag ar over dem bada for att de kampar sa och lyckas med det omojliga, att hitta jobb nar arbetslosheten stiger och ingen har rad att anstalla. Grattis grattis :)

Igar sa akte vi till Newport beach pa eftermiddagen. Jag fixade smorgasar, nu nar vi har barn med och allt sa maste man vara lite huslig av sig. Vi gick aldrig i vattnet eftersom att det inte riktigt har hunnit varmas upp an, men dar var manga andra som bade surfade och badade. Sommarlovet har borjat for de flesta nu, vilket kanns ganska mysigt aven for mig eftersom det ar mer folk ute overallt da. Jag tror att det blir poolen eller lagunen i eftermiddag om inte Katie vaknar forsent efter sitt eftermiddagssov. Sa jakla gott det ar med sol och varme, jag onskar att vi kunde fa mer av det i Sverige. Da hade allting varit sa mycket roligare dar.
Nu ska jag leka lite med Anna och vara latsasvanner tinkerbell och trolinda. De ar osynliga sa det forsvarar det hela men jag ska gora mitt basta for att underhalla dem anda. Sen blir det lite lunch i form av ugnspizza for barnen och nagot annat trakigt for mig. Imorgon ar det midsommar, avis avis pa alla er som far fira det! Men efter att jag har slutat pa kvallen sa ska jag slanga mig ut i trafiken och vidare till IKEA for att fixa lite gott att ta med till Thompsons. Visste ni forresten att Chads efternamn Thompson egenligen ar Tronsson, men det forandrades nar hans slaktingar kom hit fran norge for lange sedan sa att det skulle bli mer amerikanskt, darav Thompson.Mm sa man kan saga att han ar fran skandinavien han ocksa.

                                


// Linda

090617

Onsdag idag, dagen ska precis borja for mig har medan den de flesta har jobbat klart for dagen darhemma. Kanske halvdag for de flesta imorgon..dar borta i landet dar man firar midsommar. Hoppas alla njuter av sin sill. snaps. potatis och jordgubbar pa fredag. Men som sagt vi ska val ocksa forsoka att ha lite firande, beroende pa hur vi jobbar.. Jag forstar nu varfor det kanns lite trakigt for olika nationaliteter i Sverige nar de har varsta helgdagen hemma men inte kan fira det pa grund av att de maste arbeta.
Men idag blir det att ta hand om barnen som vanligt. Eftersom det ar onsdag sa ar min vardmamma ledig, sa vi kanske hittar pa nagot skoj senare i eftermiddag. Eller skoj och skoj, aker till nagon annan lekplats eller ater nagonstans. Man ska inte vara sa krasen med var som ar kul nar man jobbar som aupair.  Far satta igang med allting nu kanner jag. Ingen ar hemma men jag har borjat for nagra minuter sen och det ser ut som att det har varit krig har. Dags for askungen att stada!


// Linda

Hej Californiensommar..

Saja, nu ar antligen solen och varmen tillbaka. Jag hoppas att det haller for annars maste jag aterga till mitt gamla trakhumor igen. Nu kanske det antligen kan bli sadar somrigt och mysigt har igen. Att aka till stranden eller bara slappa vid poolen blir aterigen ett alternativ. En annan positiv sak ar att min vardpappa kom hem med digtalboxar till alla tv:arna i huset sa vi kan aterigen se pa tv.  Jag saknade val mest att kunna ha igang tv:n nar jag pysslade med annat i mitt rum. Jag ar ljudberoende och klarar inte av for mycket tystnad. Det ljud som jag kanske helst skulla vara utan ar barngrat/skrik men annars blir jag lugn av att hora tex tv ljud, bilar utanfor och folk som pratar runtomkring en. Jag har alltid svart att sova i lugnare miljoer eftersom det gor mig nervos, medan jag sover som bast nar jag ar mitt i stan och omringad av manniskor och hus.

Nu ska jag vanta pa att staderskan ska komma och sen ar det dags att ga ut i solen en svang. Funderar pa att ga till lagunen med dem med det ar alltid sa mycket grejer som ska med om det ska bada och sen nar det val kommer i sa ar det for kallt efter fem minuter och da far man ta upp dem igen. Battre ar det nar man bara har sig sjalv och sina egna grejer att komma ihag.
Nu ar Chad pa annu en intervju forresten, hoppas det gar vagen! Har ar mannen ifraga (sa att ni vet vem ni ska onska lycka till) plus deras buse till hund, tagen av hans kara hustru Mrs Thompson igar



// Linda


Sverige sverige





En svensk lanthandel som ligger i LA i narheten av Mias nya jobb. De har tydligen varit dar och handlat forr men jag hade inte sett den innan vi korde forbi dar haromdagen. Agaren dar trodde inte pa att Mia var svensk nar hon var dar forra gangen, trots att hon pratade svenska,hehe sa skumt. Den var stang nar vi kom dit men vi tankte att nu nar det ar midsommar och allt i Sverige till helgen sa hade det passat bra om v hade kunnat kopa lite svenskt lite senare i veckan nar det har oppet igen. Annars har vi ju alltid IKEA om det skulle krisa pa sillfronten.

Jag ar tillbaka i Irvine nu. Min dator gick ju som sagt sonder for nagra veckor sedan och den ar sa pass gammal att jag later den vara istallet for att fixa den. Detta betyder att jag inte har nagon dator forutom nar jag kan lana familjens. Men nu har jag ingen tv heller efter som allt gick over till digitalt i fredags. Kanns som ett nunnerum nu utan allt skoj. Vad trakigt det maste varit forr nar inget av detta fanns.
Borjar att jobba snart sa jag far val ta tag i mitt liv for dagen nu.
Puss

// Linda

090615

Gud vad dagarna går, jag kan inte fatta att det snart är midsommar, födelsedag och sen e det nästan slut på juni och börjar att närma sig hemgång. Idag är jag fortfarande kvar i LA eftersom jag inte var helt frisk i går och bestämde med min värdmamma att det var bättre att jag stannade hemma idag, bla så att jag inte smittar resten av familjen.

Mia fick jobbet igår! Hon kommer att arbeta som servitris, bartender m.m på den kubanska restaurangen. Tyvärr ligger den ganska långt in i la, förbi hollywood så det är en bit att köra varje gång hon ska jobba men det kan det ju lätt vara värt om det gör att det kan stanna här. Vi bestämde för att fira på souplantation i beverly hills med sallad,soppor och frozen yougurt. Eftersom jag e sjuk och inte kan behålla maten så åt jag bara lite, vilket inte är så kul när man har världens godaste buffe framför sig. Men det lilla jag åt var mams. Vi träffades några svenska tjejer när vi stod i kön där vilket alltid är kul. Vi pratade lite snabbt med dem innan vi åt för att sen träffa dem igen när vi skulle betala parkeringsbiljetten. Vi såg inte att de var där utan hörde bara Chad skrika jävla ''''' efter oss när vi gick mot bilen medan han stod kvar i kön.När vi vänder oss om ser vi dessa tjejer stå och stirra på oss, väldigt chockade innan de började att skratta. Han skulle återigen skryta med sina svenska kunskaper och förstår kanske inte helt hur fult det är att skrika efter två tjejer hehe. Han ursäktade det med att det är sådant vi har lärt honom och sa sedan fraser som hur mår du, jag mår bra osv istället vilket vägde upp det första ordvalet. 
Nu ska vi följa med Chad på en intervju, önska honom lycka till!
Hej sålänge

puss

/lLinda 

Sjukdom och fika

Jag lyckades komma ut en stund igår. Det var ganska jobbigt, men jag hatar att vara instängd. Vi körde till Glendale och tog oss en hederlig svensk fika på ett svenskt/europeiskt bageri som jag skrev om för länge sedan. Nu blev det äntligen av och jag blir förvånad hur glad jag blir varje gång jag ser något svenskt. Konceptet fika finns inte riktigt här. Man kan gå och "ta en kaffe" men det är inte ofta man ser människor sitta ner längre än tio min på ställen som starbucks eller Kelleys. Chad  tyckte att det var en bra idé att att låtsas att han var svensk när jag skulle beställa så han var duktig och sa -jag vill ha osv. Tyvärr så var ingen av de som jobbade där svenska så de förstod  inte honom ändå men han var duktig iallafall. Ibland så lyckas vi ha(om än lite konstiga)diskussioner på svenska där han använder hela sitt svenska ordförråd.
Tog sedan en lång nap på kvällen efter stora ansträngning och väcktes av två jobbiga människor som kom hem med pizza och film.
Mår fortfarande inte bra idag så jag sjukar mig från all aktivitet. Hoppas att jag är bättre ikväll så att jag kan köra tillbaka. Har iofs inte använt någon av mina sjukdagar än om jag skulle behöva vara hemma längre men mina värdföräldrar har så viktiga jobb så det känns inte bra om de skulle behöva vara hemma pga mig. Men men vi får se. Nu ska Mia iväg på en intervju för en kubansk restaurang som ligger nära hollywood. Jag hoppas verkligen att det går bra för henne. De har sökt jättemånga jobb och ändå händer inget. Det är alldeles för många sökande på varje jobb här, alldeles för många arbetslösa nu. Får de inte var sitt jobb inom de närmsta två veckorna så ser det ut som de kommer att få flytta till Colorado, till Chads föräldrar, vilket verkligen bara är en nödlösning eftersom de inte kommer att kunna arbeta med några filmprojekt alls och dessutom måste göra sig av med hunden och typ hela sitt liv i princip. 
Nä, nu hoppas vi på jobb idag. Här kommer lite bilder från svenska fikan igår,






Kaffe a la europastyle

Jag med mitt läckra "jagärsjukmenförsökervaranormalsmile"

Princesscake,cinnabun,danish,swedish sandwich


//Linda

090613



Jag vill spela tennis, inte sitta här och vara sjuk och göra ingenting. Tråktråk. Jag vaknade av det sedvanliga messet från Sarah som anländer varje lördagsmorgon kl åtta. Hon är den enda som är uppe vid denna tid på lördagar och känner nog att alla andra också borde vara det eftersom hon alltid har något viktigt att messa om just då.Vi ska egentligen på aupair möte imorgon men en av hennes kompisar ska byta familj till ngn på östkusten på måndag, så hon skulle umgås med henne istället och jag är sjuk så jag vet inte om det blir av för min del heller.Tanken är att jag ska gå på mötet som är i en stor gammal historisk kyrka, san juan capistrano tror jag den heter, för att sen möta upp min värdfamilj + släkt där och avsluta kvällen med middag på ngn resturang. Men vi får se..jag är alltid igång även när jag är sjuk och känner att det kanske är dags att låta min kropp vila för en gångs skull.. 

Nu sitter jag här och gosar lite med Spiffy, katten som Mia tar hand om åt Claire eftersom man inte får lov att ha djur där hon bor nu. De har så konstiga regler här i många lägenhetskomplex. De bor jättefint med pool, grillavdelning och gym så ägarna tänker väl att djur hade smutsat ner deras ägor.
Ska jag nog gå och vila lite till nu. Hoppas att jag kan få lite energi till eftermiddagen så att jag kan vara ute en liten stund iallafall, det ar sånt slöseri på los angeles tid att göra ingenting.

Puss

// Linda


Feboor

Usch jag e sjuk. Äckelpäckelsjukdom som kommer och förstör min helg. Kvällen har ändå varit mysig med stek, kakor och film. Det blev filmen Grand Torino med Clint Eastwood.Han rockar fortfarande, så jävla ball, min nya idol.Värsta gangstan ju.Har även hunnit vila lite men väcktes av konstiga paret som satt i vardagsrummet och sjöng med till något singalong program på tv. Nu är det dags att vila lite igen, alldeles för krävande att vara uppe, speciellt när jag sitter här och inte har någon direkt aning om vad jag skriver egentligen.
God natt alla friska människor!

// Linda

090612

Usch vad jag mar konstigt idag.Det borjade igar nar jag var pa Spectrum med att jag fick frossa,madde illa, blev lite yr och gjorde konstiga saker som att jag inte rikigt kunde rakna plaggen nar jag skulle prova dem och kopte en nastan exakt likadan top som jag kopte for nagra veckor sen. Vad ska jag med den till? Kanns som att jag far aka och byta den nar jag ar normal igen. Jag mar fortfarande illa och fryser/svettas sa feber kanske, men jag tankte att jag ska jobba anda. Min vardpappas foraldrar kommer fran Indiana idag och ska stanna over helgen sa jag far nog stada upp har lite,rensa bort massa leksaker pa verandan och fixa lunch m.m Usch palla..jag vill bara ga och lagga mig igen. Far vila nar jag kommer till LA istallet..fast det kanns lite ledsamt eftersom vi hade ju planerat att ga ut ikvall :( Jaja sluta tjura borja jobba. Ha en supermysig fredagskvall darhemma!
Puss o kram

//Linda


Igar blev det

Igar blev det slingor, barnpassning och pa kvallen sa gick vi och at grekisk mat, eller vi satt i en foodcourt och at sa det blev grekisk for mig och Z medan det blev mexikansk mat for de andra.Precis som annars nar vi ar ute och ater sa fick vi turas om att ata for att sedan springa runt efter barnen. Slutade sen vid halv tio och kollade lite pa seinfeld innan jag slocknade redan halv elva for att efter en stund vackas av att min skitunge till syster ringde tre ganger . Somna gott sen igen iallfall och nu ar det torsdag morgon och jag jobbar bara till 6 idag jaaa! Ska traffa Sarah pa Spectrum dar jag bla ska byta en troja som sag valdigt snygg ut i affaren men sen bara var ful och konstig nar jag provade den hemma. Det ar darfor man alltid ska prova i affaren, sa slipper man krangla med det sen.. Innan spectrum blir det val sovstunder,lekstunder och mat...ungefar som varje dag skojskoj jatteskoj. Nu tankte jag gora lite koffeinfritt kaffe, svart med bara lite socker i, precis som hos mormor. Kanske lite soyamjolk ocksa for att lyxa till det lite hehe.Jag har vant mig alldeles for mycket vid alla goda creamers sa nu tankte jag att jag skulle aterga till den minst kaloririka varianten. Far ta och losa Anna stora problem: vi har en fluga har inne som gor att hon inte vill vara inomhus eftersom hon ar radd for den, men dar ar myror ute pa verandan sa hon vagar inte heller vara dar..lamnar inte kvar nagra alternativ direkt.
Hej salange
Kram


090610



Onsdag idag och har ar dagens frukost. Syns inte sa bra pga av kamerakvaliten pa min mobil med det ar havegrynsgrot som gommer sig under baren, mina smycken rakade aven komma med pa ett horn. Klockan ar nu nastan tio och jag har ansalange hunnit att jogga, duscha och ata frukost. Det var jobbigt imorse nar jag skulle slapa mig upp och ut och springa, men det gick battre efter ett tag. Det blev sista joggingrundan for denna veckan tror jag. Imorgon jobbar jag morgon och slutar kl 6. Darefter ska jag mota upp Sarah plus en kompis till henne pa spectrum och spendera kvallen dar,.Sen ar det ju helg och da finns det alltid tusen andra saker att gora, sa darfor tvingar jag mig sjalv att vara duktig i borjan av veckan istallet. Snart ska jag och min vardmamma ivag till frisoren och gora lite slingor. Tara hade inte tid i helgen sa jag far ga till frisoren vi brukar ga till istallet. Ska bli jatteskont, det ar sa irriterande att ga runt med slitet har. Forra gangen jag gjorde slingor sa blev jag inte helt nojd, vilket innebar att jag har gatt och varit missnojd med mitt har i flera manader nu sa det kanns bra att fa det fixat.  Maste hinna ivag och ta ut lite pengar innan dess ocksa sa jag far nog sticka ivag nu!
Puss

//Linda


Dagens djupaste diskussion

Varfor jag behover ha ledigt pa helgerna och umgas med vuxna manniskor.Jag forsokte forbereda Anna pa att jag snart slutar har(om 6 veckor) medan vi viker tvatt tillsammans i mitt sovrum. Tankte kanske att aven om hon ar tre sa kan det anda vara bra att veta sadant i forvag sa att det inte ar sa konstigt nar jag aker ivag.

Jag-  Anna, Nar jag aker hem till Sverige och Tanja kommer hit fran tyskland kommer du val vara snall mot henne?
Anna- Varfor ska du till Sverige?
Jag- For att jag bor dar..
Anna- men varje gang du aker till Sverige eller skolan sa tar mamma hand om mig
Jag- Ja men nu ska jag aka hem och stanna dar lange, sa tanja ska passa dig istallet.
Anna(tyst ett tag)- Jag kan ju visa Tanja hur man byter blojor, hur man laser saga och hur man gor abstrakt och kollage!
Jag- jaa(ar glad att hon forstar)
Anna- och hon kan sova i mitt rum!
Jag- nej hon ska ha detta rummet..det blir hennes rum sen
Anna- Men var ska du sova da?
Jag- I sverige, jag ska ju aka hem till sverige
Anna- Varfor ska du aka till Sverige?
Och sa borjar vi om fran borjan.....
Det var dumt av mig att tro att hon skulle forsta, men ibland forstar de sa mycket ju..
Just nu ser det ut som att det kommer att borja osregna nar som helst. Det ar val en himla tur att jag ar har nar jag hade kunnat var i sverige med exakt samma(eller tom battre) vader!

//Linda


Skitvader

Vad trott jag ar pa att vakna har och ga ut i det trakiga kalla vadret. Nar jag kom hit sa var det sol varje morgon. Jag blir bara trott och lag. En av anledningarna till att jag kom hit var for att jag skulle fa en overdos av sol sa att jag var nojd for ett tag framover efter att ha kommit hem. Det kanns som att allting star stilla har just nu, bada med vader och allt annat. Vi vantar och hoppas pa att olika bra saker ska handa men inget hander. Na nu ska jag sluta sura och ut och springa istallet innan det ar dags for att ta hand om de sma igen.

// Linda


halvvags till femtio

Funderar lite pa min t j u g o f e m ars dag som ar pa g snart. Man kanske skulle gora som vi har gjort med vissa av hogtiderna har, bara strunta i att fira den. Jag alskar att fira fodelsedagar men jag kanner inte mig redo for denna sa jag vet inte riktigt...nar jag var 15-16 sa tyckte jag ju att man var jattegammal nar man var 25. Det ar val iofs inte sa gammalt men aren darefter ar ju bara laskiga. Det kanns som att livet gar sa snabbt och det ar sa mycket man vill hinna med.  Det ar intressant att se hur olika alla lever sina liv i min alder. Vissa har barn och har haft det i nagra ar, vissa pluggar o reser medan andra kanske redan har varsta karriaren nu eller tvartom har fastnat pa ett arbete bara for att fa in sin lon pa kontot varje manad. Jag trodde val forr att jag redan skulle ha en karriar nu. Jag vet att det ar manga som fortfarande pluggar i denna aldern precis som jag sa det ar val inget jag angrar men det hade varit kul om man hade haft lite mer pengar vid det har laget..fast det lonar val sig senare hoppas jag. Langtar till efter midsommar(nar det nu ar) och jag far reda pa om jag kom in pa mitt forstahandsval eller inte. Kommer jag inte in sa ar det nog meningen att jag ska jobba med socialt arbete och pedagogik,sa det ar det lika bra att fortsatta att fordjupa mig i det istallet.
Just idag innebar bara livet att ta hand om en gratande bebis sa det ar vad jag ska ga och gora nu eftersom det inte verkar som att hon vill sova.
Sov gott ni darhemma! Puss

// Linda


Har ni ...






Har ni sett  He`s just not that into you? Bilderna ar tagna utanfor affaren dar Scarlett Johansson(anna) och Bradley(Ben) traffades. Vi tog en svang inom affaren igar nar vi var pa vag till downtown och tog lite bilder. Alltid bra att ha till nagot.

Grejen som Mia och Chad ska gora idag ar ett photo shoot dar de ska ta en massa bilder for en argentur som de nyss gick kom med i. Det ar en argentur som har hand om statister och ger dem jobb. Det betalar ganska bra sa forhoppningsvis kan de overleva pa det ett tag medan de skriver och soker andra lite stabilare jobb. De ska ha ett mote med argenturen pa tisdag och visa deras headshots. Sa vad vi fixade igar var lite snygga outfits och en makeup artist som ska folja med dem dit, tror att hans studio var i hollywood. Jag var ocksa sugen pa att provspela(jag vet konstigt for statistroller, men man far lasa en monolog) och sen ge lonen till Mia, men vi kom ganska snabbt pa att det inte fungerar eftersom att jag ar har pa ett au pair visa. Det innebar att jag bara for ta emot lon ifran min vardfamilj och absolut inte jobba ngn annanstans..bla.
Har i Irvine sa tar jag hand om barnen igen, inte lika spannande som deras dag. Katie sover, Anna tittar lite pa tv och jag sitter har medan jag vantar pa att tvatten ska bli klar. Ska laga lite lunch snart tankte jag, men det blir nog bara ngt enkelt att varma fran helgen.
Hoppas ni har skoj darhemma sahar pa mandagskvallen, det ar ju en sadan fantastisk dag..

// Linda


Dricka och filmpremiär hos Claire och Fernando

I går blev det dricka och filmvisning av filmen The Grover complex som Mia och Chad har varit med och arbetat som konsulter till. Mia har även en statistroll och deras förra bil hade äran att köras av huvudrollsinnehavaren Fernando under hela filmen. Fernando är även författaren och Claire är huvudproducent. När jag och min sambo kom i somras så satt vi tillsammans med dem och läste igenom manuset för att hitta ändringar. Nu ett år  och x antal (många)dollar senare är detta en fantastisk film. Jag satte mig ner igår och förväntade mig att den skulle vara okej eftersom det är deras första stora projekt efter New york film academy, men detta var inget som såg amatörmässigt ut överhuvudtaget. Så kom ihåg namnet The Grover complex. Den är just nu på väg till filmfestivaler och sen får vi se vad som händer. Jag är i allafall så jäkla stolt över dem allihopa. Detta var bara en förhandstitt hemma, sen blir det den riktiga premiären på WB,dit alla som har arbetat med filmen plus gäster får komma, så det ska bli kul. Ni får lite bilder här nedan på de blivande kändisarna och lilla mig:)
Idag har vi bara hunnit att äta och shoppa lite snabbt och klockan är nästan fem. Vet inte var tiden tog vägen. Ikväll har vi en massa att fixa för ett litet projekt som Mia och Chad har på gång under morgondagen. Därefter är det dags för mig att åka tillbaka till Irvine.


Lite shopping på Vons innan



Claire gör sexypose


Mia och Claire 


Chad och "Grover" Fernando


Jag och underbara Miss Wasmund











Kort svensk och lång americana


Jag med den kända boxaren blablabla

Nu  e det fixardags!

//Linda





Tack

Många kramar till Pyttan, Jane, Anna, Josef och Tobbe som hjäpte till med flytten idag, vilken jag inte kunde vara med på pågrund av det väldiga avståndet mellan USA och Sverige :)
Förlåt, jag vet att vi flyttar väldigt ofta haha Tack så mycket!

// Linda

En lektion i lathet

Hur man tar ut pengar i Amerikat utan att överanstränga sig

Leta upp en drive up ATM så att du slipper att anstränga dig med att gå ut ur bilen och gå x antal steg.


Be din passagerare att rota igenom din väska för att ge dig ditt bankomatkort



Sätt i kortet och ta ut pengar. Kör iväg!

Det finns självklart också drive thru för matvaror, cigaretter och apotek. Hur ska jag överleva när jag kommer hem och måste gå ut ur bilen varje gång jag behöver något hehe

Lite kort från igår














I går hittade vi en skitbra arabisk marknad med billiga grönsaker och superbilligt vin. Jag blev överlyckling och nostalgisk eftersom man fick värsta  turkietkänslan. Jag vill till Turkiet!! Jag vet, jag ska vara nöjd med att vara här och det är jag. Men det hade inte varit fel att åka dit och bara slappa. Här e det så mycket vardag så man får inte den rätta festa, sola, slappakänslan. Efter matshoppingen så stack vi och åt på vårt favoritoställe: Chipotle. Godaste burritosen i världen.Vi velade sedan mellan att kolla på film eller festa. Det blev film; City of Angels. Den är väldigt gammal men väldigt bra..och sorglig.Alltid är de bästa filmerna så sorgliga. Det får bli fest idag istället. Men först skype, frukost och tennis. Vi ska även försöka att få tag på söta Tara och se om hon kunde fixa mitt och Mias hår idag. 

/Linda




Dags att..

satta sig i bilen och kora ivag. Har min vardmammas fiina bil denna helgen med cd spelare(mp3 hade varit megalyx)och allt, Sant uppskattas efter att bara ha haft radio i nastan ett ar. Plus att jag aven kan fa in fyra pers till i bilen vilket jag verkligen inte kan i pickupen, lyxlyx. Nu ska jag aka inom target och kopa en bra skiva att lyssna pa ocksa sa att jag kan ha lite bra musica nar jag sitter i bilkoerna. Vet inte an vad som hander ikvall men vad vi an gor sa kommer det att inga vin och ngn god mat. Ar jattesugen pa att festa men eftersom ingen har bjudit oss till ngn fest och pengar behovs sparas i dessa krisiga tider sa kanske vi far noja oss med att stanna hemma. Dags att sticka!
Hej sa lange :)

// Linda

Stora kakatardagen

Fy pa mig, jag borjade dagen sa bra med havegrynsgrot till frukost och kyckling med fullkornsris och gronsaker till lunch for att sen agna eftermiddagen at att kranga kakor. Om jag ska trosta mig lite sa at min partner in crime, katie 1 ar, lika mycket som mig. Det blev strawberry shortcake och muffins som vi fick med hem i doggybag fran restaurangen igar. Jag har bestamt mig for att trotsa det landet genom att inte ga upp en massa i vikt har, men det ar en kamp med alla deras goda desserter som standigt finns tillgangligt.  Anna fick innehallet i sin doggybag till lunch, vilket var nagra sletna mac & cheese, en nastan helt uppaten bit melon och en sked som hon lyckades sno med sig. Bra man ska borja sno med sig grejer tidigt, speciellt nu nar ekonomin ar sa dalig och allt .
Jag har en liten andingspaus nu medan de sover, tror att Anna kommer att vakna om nagra minuter sa far passa pa att njuta av stunden. Ser fram emot morgondagen, antligen fredag igen. Da ska jag packa mitt lilla helgbagage och fara ivag till staden i mitt liv, LA. Det ar nagot speciellt med denna stad (som sakert alla redan vet), men det ar svart att beskriva vad. Det ar faktiskt inte sa fint enligt mig, jo sjalvklart i Beverly hills och sadana omraden men annars ar Orange county mycket finare med gronomraden, manga fina strander, apelsinodlingar och lyxiga hus..problemet ar att har faktiskt ar ganska dott. Det ar alltid folk ute och sa men det ar oftast manniskor under 22(fram till college slutar) eller over 35. Under aren mellan uppvaxten och fram tills dess att man skaffar egen familj, sa finns det inget direkt som lockar har.  LA ar den perfekta staden att bo i under aren mellan , eller aven efter ,men det ar dar man ska bo om man vill att saker ska handa runtomkring en, Det ar svart att bli uttrakad dar, vilket ar perfekt for mig.
Nu ska jag fortsatta dagen och INTE ata mer sott hehe





     / Linda

Gardagen var ...

Gardagen var precis som jag onskade,mkt battre an tisdagen, lite rorig med bra i det hela. Min vardmamma var ledig fran jobbet, vilket forstas underlattade valdigt mycket. Jag borjade min arbetsdag med att jag skulle lamna in bilen pa verkstad och hamta upp min vardmammas. Tyvarr kunde jag inte flytta fram satet i hennes bil nar jag skulle kora ivag eftersom det hade gatt sonder. Allt ska vara automatiskt har= allting gar sonder valdigt latt. Sa jag fick lamna in hennes bil igen pa lagning och kora hem min egen utan att fa ngn service pa den. Problemet ar att mina vindrutetorkare inte fungerar och pa fredag ska jag kora till LA  nar det ska bli regn och storm. Inte sa spannande att kora hela den vagen i regn utan att kunna se nagot.Jag bad att fa pengar till att kopa och byta dem sjalv, men det kan man ju inte, battre om kunniga manniskor far skota det hehe.
Pa kvallen gick vi ut och at pa MIMIS med nagra av Z:s vanner som ocksa ar fran slovakien. Kvallen borjade med att jag slappte svangdorren nar jag hade tagit Anna till toaletten som man gor nar man gar ut. Tydligen hade hon ngn sekund tidigare tyckt att det var en bra ide att stoppa in handen i springan, sa den klamdes. Sa det blev ca 45 minuter av grat innan det lugnade ner sig. Sen blev det ungefar fem minuters lugn och ro medans alla at tills barnen blev uttrakade och borjade att springa rundor.Jag brukar vara en av de personerna som tycker att det ar ganska jobbigt nar det springer fram en massa barn till en om man sitter pa resturang och forsoker att ata. Nu fick jag uppleva det motsatta lite. Hennes vanner hade ocksa med sig sin son, som ar tva ar. Sa resten av kvallen fick vi turas om att jaga tre sma barn som tyckte det var jattekul att springa och klatta upp i de andra gasternas soffor.Sjalvklart slog de sig med jamna mellanrum ocksa sa gasterna fick aven njuta av mer grat efter att Anna hade avslutat sitt. Dagar tills jag ska ha barn: 2843882.
Var hos Emma en svang efter att jag hade slutat. Hon haller pa att packa for flytten till helgen sa jag fick en pase saker att arva, precis som nar vi fick nar Sandra akte hem for nagra manader sedan. Undrar vem som ska fa arva mitt nar jag aker hem? Det blev i allafall bra saker som smirnoff ice(alltid behovligt), mina egna gamla cigg fran nar vi senast var ute, en flaska listerine, lappglans(oanvant hehe) och en flaska after sun som forst arvdes fran Sandra for att sen ga via emma till mig.
Nu funderar jag pa om jag ska  simma idag eller ut och jogga som vanligt..vadret suger fortfarande sa det far nog bli det vanliga. Poolen ar uppvarmd men det e anda inget kul nar man inte kan ligga i solen efter. Jag minns, jag minns for ett tag sen nar vadret var sa fint och man kunde aka till stranden precis som man ska i Cali.. vill ha soool nuu! Lagger ut nagra gamla bilder fran tiden innan solen overgav mig. Bilderna ar tagna pa Corona del Mar.








Tyska maffian : Anja, Sarah och Kathys arm i hornet. Svenska maffian mittemot
fick inte vara med pa bild denna gangen.

Ha en fin kvall!

/ Linda

Halva veckan avklarad

Mitten pa veckan idag..det borjar att narma sig helgen. Sakta men sakert gar dagarna. Igar var en ganska jobbig dag, far hoppas att det blir battre idag och resten av veckan.  Morgonen ar ganska lugn idag. Skulle akt till Emma och lamnat grejer men min bil ska in pa service sa jag far klara mig utan den idag atminstonde. En eller tva dagar utan bil hemma i Sverige hade val inte varit ngt problem direkt, men har ar jag verkligen beroende av bilen. Allt ar sa langt borta sa det skulle ta en evighet om man skulle vara hurtig och cykla eller ga. Bussar kommer lite som de vill och ibland kommer de inte alls. Det kan forstas bero pa att trafiken ibland star helt stilla sa att de inte kan ta sig fram. Sverige ar nummer tre tror jag pa en lista over varldens renaste lander och jag forstar varfor USA ligger typ som nummer 40 eller ngt sant pa listan.  Jag blev forvanad over sverige och tankte att det ar val inte sa jakla rent, men luften ar nog ganska bra dar jamfort med manga andra lander. Som har med alla avgaser. Igar visade de ett program pa tv som hette earth 2100 som handlade om hur tex NY kunde se ut 2060 om vi borjar att bry oss om naturen och inte slappa ut sa mycket avgaser m.m Forst blev jag lite glad och tankte hoppas att det blir sa som bilden de malade upp, och sen kom jag pa fan jag ar ju 75 ar gammal 2060, kanns ju spannande. De hade aven en ide for jorden om den fortsatter att varmas upp. Tanken ar att de da ska skicka ut massa stora grejer runt jorden som jag spruta ut kyla for att aterstalla jordens temperatur sa gott det gar. Ar inte det sinnessjukt? Vi har forstort jorden med en massa onaturligt och nu ska vi forsoka att radda den pa onaturlig vag ocksa. Det blir nog fiint.
Jaja dags for dagens joggingrunda!

/Linda


Solen ar haar

Nu har antligen solen kommit tillbaka, bara tillfalligt men anda. Jag vill till stranden och inte sitta instangd har medan alla sover.  Det blir val ut en svang nar de har vaknat. Fast till lekplatsen och inte till stranden, nastan samma sak ju hehe. Vad skont det ar att vara har forresten denna tiden vid aret. Jag brukar alltid fa aldersangest och kanna mig gammal nar det e studenttider. nu slipper jag tanka pa sant. Har e bara high school studenter som slutar skolan och det marks inte ens. Varje ar vid denna tiden sa brukar jag ta mig nagra sekunder till att rakna ut hur manga ar sedan jag tog studenten..i ar var det sex ar sedan..usch nu fick jag anda angest, fy vad obehagligt. Fast om jag ska tanka positivt pa att det var ett tag sedan ,sa var det faktiskt en ganska jobbig tid. Inte studentveckan och sommaren darefter, men hosten. Jag tillhorde en av dem som inte hade en aning om vad jag skulle gora med mitt liv, vilket ledde till angest, stress och panik. Jag tror att det tog ett ar innan jag hade livet pa plats igen. Aven om jag gjorde saker under tiden som att ta korkort, jobba och plugga pa komvux sa kandes det anda konstigt och fel. Nu slipper jag det, ska bara invanta angesten som kommer att komma runt min 25 ars dag, vilket ar snart..kanske ska borja att forbereda mig. Det enda jag kan trosta mig med ar att jag kommer att fira den i LA vilket ju ar ganska nice.Har firade jag forovrigt aven min 24ars dag sa det kanske ar min nya grej :) Naj nasta ar vill jag fira den hemma med vanner och familj. Det ar sa mysigt i Sverige da runt midsommar, aven om inte vadret alltid ar sa bra, men sjalva sommarkanslan ar fin. Och sill,nypotatis,graddfil och jordgubbar vill jag helst inte var utan ett ar till...ah nu vill jag aka hem, kanske skulle ta en overraskningstripp igen. Kan gora en en gang i manaden innan det ar dags pa riktigt haha
Nej nu ar det dags att arbeit!

/Linda

God morgon

Kvallen igar var val relativt ospannande som vanligt pa vardagarna. Jag sprang en runda efter att jag slutade for dagen. Tog en dusch och provade mitt nya blond schampoo(John Frieda)som jag kopte pa  markanden i sondags. Far val vanta ett tag innan jag marker ngn skillnad, om jag marker ngn vill saga. At sedan en god Chef salad (Skinka, lite ost, sallad, agg) med lite extra gronsaker tillredd av moi, tillsammans med familjen.Det ar en sadan vacker syn nar en barnfamilj sitter och ater. Mat kastas omkring, ngn sitter och skriker under bordet medan vi vuxna forsoker att prata och det ser ut som att dar har varit ett krig nar vi ar fardiga..valdigt lugnt och harmoniskt. Tittade sedan pa Bachelorette som jag har blivit helt fast i har. Forst var det bachelor i hostas och nu detta. Det kanns som att det inte riktigt fungerade i Sverige men har ar det verkligen stora samtalamnet speciellt som med the bachelor nar det narmade sig slutet och killen valde forst en for att sen andra sig. Alla pratade om det och han var med i alla skvallertidningar. Borde vi/dom skaffa sig ett liv har kanske hehe. Sag darefter ett sjukt program som heter  here comes the newlyweds, dar nygifta tavlar om pengar och bor i ett hus tillsammans. Det kanske gar i Sverige ocksa, ingen aning.
Tisdag idag, en av de tva samsta dagarna i veckan. Tva grejer gor det annu samre idag. Vadret ar fortfarande gratt och kallt( att Californien har jattemanga soldagar borjar att kannas som en logn) och jag jobbar eftermiddag 11.30- 21.30:(
Det positiva ar fortfarande flytten darhemma. Min M haller pa att avsluta packningen for att flytta in de forsta sakerna i lagenheten i morgon..ah jag alskar att flytta e sa roligt aven om jag bara ar passiv deltagare i flytten, kanske annu battre iofs hehe, slipper allt det tunga och overlamnar det at alla vara nara och kara darhemma istallet. Kanns faktiskt lite taskigt men men jag far gora alla en snall gentjanst nar jag kommer hem istallet. En inflyttningsfest kanske skulle vaga upp det :)
Nu e det dags att ta pa mig raserskorna och springa lite.
Ha en bra kvall :)

Linda

Nagra gamla hollywoodbilder

Har kommer lite bilder fran hollywood och venice..tror att de ar ngn manad gamla


Den valdigt beromda skylten


Jag och exbond


Sveeerige



Jag och Emma jobbar lite extra som baywatchbabes pa venice beach


Muscle beach



Jag och Sarah i West hollywood


Jag leker cool


forsta juni

Vad konstig att det redan ar juni. Det kanns mer som att det ar vinter har, skittrakigt. Verkar desto roligare darhemma med sommar och mys. Pratade lite snabbt med min sambibambi i morse och vi har fatt nyckeln till nya lagenheten idag .Sa nu ska han borja att flytta in dar vilket kanns ganska skoj aven om jag inte ar dar. Jag har inte ens en aning om hur den ser ut. Har iofs sett planlosningen men det ar allt. Detta ar var andra flytt dar jag inte vet innan, nastan som en liten tradition nu ju. Dagen har borjade med att vi akte till en bilverkstad for att hamta min vardmammas bil, som enligt de som jobbar dar behovde en helt ny motor vilket sjalvklart ar superdyrt. Sa vi hamtade bilen for att kora den till en annan verkstad dar de sa att motorn inte alls behovde bytas utan det var bara en liten grej som behovde bytas for 150 dollar. Det ar fruktansvart att de har sadan makt att lura folk med vad som helst. Hade vi trott pa forsta stallet sa hade det kostat henne flera tusen dollar nar hon redan har en valfungerande motor. Nu ar jag hemma med barnen, varav en sover och har precis atit lite lunch. Kottfarsfylld paprika, ett slovakiskt recept. Ska leka med bebisen nu utan att somna tankte jag.  Var av ngn anledning vaken i tre timmar i natt mellan 3-7. Nar jag sen skulle upp vid halv atta var jag lagom pigg.
Blabla ha en bra kvall
puss

Helgen slut :)

Det blev lite val myckety shoppat pa marknaden plus en vanda pa walmart sa nu har jag lite penga angest..har nu nya fyra par nya solglasogon, smink, duschgrejs, skor och lite annat bra att ha. Jag alskar verkligen marknaden,dar finns allt man inte visste att man behovde. Hamtade upp Emma efter markanden och akte till souplantation dar vi frossade i sallad, soppa, muffin och glass. Blev en lang vilopaus pa en filt i en park efter det for att komma over illamaendet hehe. Kvallen avslutades med lite minigolf, vilken jag vann :) Sarah fragade om vi inte skulle komma till spectrum en vanda men jag kande att jag inte orkade va mer aktiv idag, sa nu e jag hemma och ska se om det gar ngt bra pa tv ikvall.  I morgon ar det dags att ta hand om barnen igen. Har bara sju arbetsveckor kvar, tiden gar sa sjukt snabbt. Sen har jag tre veckors semester innan det ar dags att satta mig pa planet hem.

puss

RSS 2.0