Faan

Jag skrev ett jattelangt inlagg som raderades sa nu skiter jag i det och summerar allting snabbt eftersom jag e trott och vill sova.
Forra helgen: blev inte santa barbara utan akte till M och C. Festade pa fredagen, hade jattekul blev for fulla som vanligt.Pa lordagen akte vi runt i hollywood och Burbank for att hitta hallowendrakter. Alla hittade tillslut varsin efter hundra timmars letande. Jag- Pink ladie, M- doskallecheerleader, C- Obama.  Natten till sondag fick jag panik for att jag intte visste om vi skulle stalla om klockan eller inte. Sa jag vackte alla sa att vi kunde losa det for att jag skulle veta nar jag skulle vara tillbaka i OC pa morgonen. Det visade sig tillslut att vi staller om klockan en vecka senare har. I sondags akte jag till en finfin strand som heter corona del mar och traffade S, A och E. Pa kvallen hade vi aupair mote pa scary farm. Laskiga skadespelare som motorsagmassakern nar man gar runt i morker och dimma, ett onda dockan hus med psykmusik m.m
I morgon ar det hallowen. Jag och E skulle egentligen till west hollywood men det blir burbank istallet dar vi antingen ska pa fest eller ut i Downtown. Berattar mer pa lordag nu ska jag sova.
Happy hallowen :)

halla

Tisdag kvall och jag ar lagom sleten efter en dag med en skrikande bebis. Hon ar pa vag att fa annu en ny tand sa det ar ganska mycket grat och lite somn nu :/  Det har inte hant sa mycket spannande sen i sondags. Mandagar och tisdagar ar alltid de trakigaste och ointressantaste dagarna aven har. I gar ringde jag runt en massa for att kolla vad min sjukforskaring tacker har eftersom jag behover ga till tandlakaren.  Det visade sig att det inte tacker det jag behover sa nu far jag betala 100 dollar eller mer for en relativt enkel grej. Dumma 5000 kr:s forsakring. Sen akte jag och postade ett paket pa postkontoret och traffade en trevlig tant med demens.  Barnpassningen under gardagen var okej, ingen som sov nar det skulle men det funkade anda. Jag hittade en tom pool som ar utformad som en lagun brevid sjon med en strand och solstolar. Skitmysigt sen nar det blir lite varmare igen om jag inte har tid att kora till havet. Eller om jag vill unvika alla de laskiga faglarna. Jag akte ner till newport beach med barnen och pappan imorse. Nar vi narmade oss stranden sa sag vi att det var disigt och gratt darnere. Sa onodigt att vadret e sa fint overallt forutom pa stranden dar det ska vara fint. A som ar den aldsta flickan (som ar nastan 3)fragade vad jag sysslade med nar jag duckade och tvingade henne att springa bort fran faglarna med mig. Ingen har forstar att faglar ar ackliga och farliga..konstiga amerikanare. Annars var det mysigt darnere. Jag hittade jattemanga bra affarer med snygga strandklader och bra turistgrejer.
I morgon ar min vardmamma ledig, yeyy. Hon ska jobba deltid fran och med nu, vilket betyder att hon har en dag ledigt varje vecka= jag slipper vara ensam med tva bebbar en dag mindre.
Langtar till helgen som vanligt.  Denna helgen ska jag kora till Santa Barbara och halsa pa E fran min hogskola i Sverige som pluggar pa college har nu ett tag. Maste antagligen kora tillbaka sondag morgon eller lordag kvall eftersom det ar au pair mote pa sondag. Denna gangen ar det pa ett stalle som egenligen heter knots berrie farm men nu ar det omdopt till knots scary farm eftersom det har massa utkladda skadespelare i ngn slags labyrint som kommer att skramma ihjal mig. Jag e livradd for spokhuset pa liseberg sa det kommer inte alls att ga bra eftersom det ska vara mycket varre.

tjaO


Rastlös

 Idag är det Söndag och jag är hos M och C. Borde nog köra hem snart men försöker att ta vara på helgen så länge som möjligt. Veckan som har gått har varit jättebra. Pga av min värdmammas ledighet så har barnpassandet var enkelt. I torsdags tog även min värdpappa ledigt och vi åkte till San diego animal park. Planen var att vi skulle åkte tidigt på morgonen men pga barn och min och min värdfamiljs gemensamma förmåga att alltid vara sena så åkte vi inte förrän vid elva,vilket ledde till att vi fick stressa när vi väl kom dit för att hinna med att se ngt. Där var jättefint och djuren har det hur bra som helst. Alla deras intäckter går till djuren så att de ska ha det bra. När vi körde hem så släppte de av mig vid Irvine Spectrum där jag träffade E för att shoppa lite. Jag shoppar fortfarande för mycket och försöker att skära ner på det men samtidigt är det saker som jag behöver eftersom jag precis som många andra au pairer inte packade så mycket när vi skulle hit,ett råd från tidigare au pairer.
I fredags så var jag ledig från jobbet. Jag hade skola på förmiddagen, vilket gick lite halvbra eftersom jag var fruktansvärt ofokuserad. På em körde jag till M och C och hälsade på dom lite på jobb innan de slutade. För att undvika den värsta trafiken så brukar jag sticka iväg så tidigt som möjligt. Efter tre kan man räkna med att sitta i bilköer i några timmar om man ska hit. På kvällen förfestade vi lite snabbt och gick till samma karaoke bar som vi var på för några veckor sedan. Vi hade skitkul och alla var laddade satan. Pratade med massa roliga människor som av någon anledning tyckte att det var fascinerande med Sverige och svenskan. Jag träffade bla en tjej som nyligen har varit tillsammans med en svensk och älskade hipp hipp.  På hemvägen var alla efterblivna och det slutade med att C fick en stukad fot och alla blev ovänner för att sen bli sams över lite macaroni & cheese .
Resten av helgen har varit väldigt lugn. Lite shopping, pizza och film bara.Är så varm så det hade varit najs att åka till stranden idag men men. Nu ska vi spela lite nintendo 8 bitars innan jag åker hem igen.

Kram :)

En ointressant mandag i OC.

Nu ar annu en mandag over. Jag ar fortfarande helt slut trots att jag sov 9 timmar i natt och min vardmamma ar ledig. Hoppas trottheten gar over snart. Idag borjade jag vid atta och fick  darfor sluta redan vid halv sju. Iofs fortfarande en ganska lang dag nar man arbetar med barn. Jag var sjalv med barnen under nagra timmar for min vardmamma var pa mote, Hon kom hem redan vid tva vilket jag onskar att hon hade gjort varje dag,da hade detta varit hur enkelt som helst. Sen kom deras staderska sa vi fick aka till Target och underhalla oss dar i nagra timmar for att inte vara i vagen. Min vardmamma kopte flingor for nittio dollar vilket ar helt sjukt,men sen har de frukost i tre manader framover. Jag forstod inte innan jag kom hit hur alla har kunde alska flingor sa mycket, men med sockret och alla olika smaker sa ar de ganska goda, vilket ocksa ar superonyttigt.
Barnen var valdigt snalla hela dagen eftersom bada kunde fa uppmarksamhet med tva vuxna hemma. Sa det har varit en bra men ganska handelselos dag.
Vi har precis atit lite god sallad till kvallsmat och nu funderar jag pa om jag ska orka ringa S fran tyskland som bor narmast mig och fraga om hon vill aka till en 1 dollar bio som ska ligga har i narheten ngnstans..eller inte gora ngt alls det kan ocksa var najs.  Hoppas ni har en bra dag darhemma.
Puss o kram
ps. L Peson nu har jag fixat det hoppas att du inte var alltfor bekymrad

Lite sleten

Det ar sondag kvall och jag ar sa sjukt trott idag trots att jag inte har gjort ngt speciellt jobbigt i helgen.  Gardagen blev ungefar som planerad fast shoppingen blev bara shampoo och sadana trakiga grejer. M lagade lite mexicanskt pa kvallen istallet for den planerade sverige middagen eftersom vi inte kunde komma pa ngn god husmanskost vi var sugna pa. V hade spagetti och kottfarssas dagen innan sa det fick racka med det. Efter middagen sag vi pa film(dont mess with zohan), drack lite vin och spelade spel. En lugn och mysig kvall. Problemet ar att aven nar man har lugn hemmakvall sa blir det anda ratt sent. Vi var uppe till tre vilket e okej for normala manniskor som inte vaknar klockan atta som jag gor. Vid elva korde de till sitt jobb och jag korde hem for att aka och traffa E som bor i Westinster som ligger ca 15 minuter harifran. Jag hamtade upp henne for att aka och shoppa lite pa The block., dit vi egentligen skulle forra helgen. Det var helt ok dar men det e lite mysigare att ga pa spectrum som ocksa ligger narmare. Jag hittade ett par finfina jeans som kan behovas nu nar den hemska kylan har kommit hit pa kvallen. Vi akte darefter vidare till wal mart for att kopa en kamera till mig sa att jag kan borja ta lite fina bilder har. Hittade kamera, minneskort och kameravaska for ett ganska billigt pris om man jamfor med hemma i Sverige.
Har aven varit duktig denna helgen och lyckats spara ganska mycket pengar, vilket ar forsta gangen. Det borjar ga upp for mig nu att aven om jag inte har nagra rakningar har sa finns det andra saker som kommer att kosta sen, som ex semestern senare.

I morgon ar det dags for en ny vecka. Min vardmamma ar ledig sa det blir inte lika jobbigt som nar jag e sjalv med barnen. Lite synd bara att jag egentligen skulle fatt ledigt hela veckan men det blev andrat eftersom det behovde min hjalp anda.

Hade bra salange , haaj

Höst

Det värsta tänkbara har inträffat. Vissa dagar här är nu lika kalla som jag kan tänka mig att Sverige är...fast lite varmare kanske. I veckorna kommer en värmebölja när jag måste jobba som sen försvinner på helgerna. Folk här tycker att det är jätteskönt med lite kyla men för mig känns det lite som att jag får nog av det därhemma. 
Nog om det intressanta diskussons ämnet vädret. Jag har tänkt att jag skulle skriva mer på bloggen denna veckan men det finns aldrig tid. Det är något jag kan sakna här, lite ledig tid över. Idag är första dagen på ganska länge som jag inte ska göra något speciellt. Det är lördag morgon och jag är hos M och C. De jobbar både idag och i morgon så jag har lite ensam tid. Min plan för dagen är att jag ska städa lite här(fruktansvärt glamoröst) och sen köra iväg till downtown B för att shoppa lite och äta något gott på deras jobb. I kväll tänkte vi ha en myskväll som hemma i Sverige med ngn god wannabe svennemat, film och chips o dipp. Jag är jättesugen på att festa men måste försöka att spara lite pengar, så jag får nog vänta till nästa helg.

Veckan har varit bra. Det går bättre med bebbarna vissa veckor. Bebisen har nu äntligen efter fem veckor blivit mindre gnällig. Jag trodde att bebisar inte var så svåra att lära känna, men tydligen. Vi har varit vid poolen nästan varenda eftermiddag denna veckan också,   Eftersom mina arbetsdagar är så långa så händer det inte så mycket utöver barnpassning månd-torsd. I går(fredag) så var jag i skolan. Mitt arbetsschema på fredagar är ändrat eftersom jag är i skolan på förmiddagen. Engelskan är ganska bra. Det kan bli lite tråkigt eftersom det är mest läsande istället för skrivande men det e nog bra för mitt ordförråd. På eftermiddagen så innebar barnpassningen att jag skulle följa med barn+pappan till ett expo inför ett maraton på long beach på söndag. Perfekt arbetsdag.
Jag körde direkt därifrån till LA eftersom long beach ligger mellan OC och LA.

I morgon ska jag köra hem på förmiddagen så att jag hinner vara lite social i OC också innan helgen är slut. Jag ska åka och träffa E som också är från Sverige. Vet inte riktigt vad vi ska göra. Plan nr ett är alltid stranden men eftersom det inte verkar som att det blir varmare till i morgon så blir det nog downtown disney eller lite shopping istället. Ska försöka att vara duktig och blogga imorgon också.

Hade allihopa:)

Ny vecka..

Helgen ar over och mandagen ar Antligen over. Det ar alltid jobbigt nar man har varit ledig och haft varsta semesterkanslan i la for att sen aterga till att passa barn och vara trott.  Idag har det varit ratt okej forutom under slutet av kvallen nar det bara var grat och gnall pga trotthet . Det har farit lite kyligare an vanligt under helgen men idag var varmen tillbaka.
Helgen var bra forutom vadret.  Vi var besvikna over att det var for kallt att aka till stranden sa vi tankte shoppa lite pa ett stort kopcentrum som heter orange block istallet. Men nar vi skulle hamta upp en tredje tjej innan vi akte dit sa korde vi vilse vilket hander for ofta. Darfor blev allt helt forsenat sa vi fick stanna pa ett fattigt kopcentrum med trakiga affarer pa huntington beach istallet.
Pa kvallen korde vi till west hollywood for att parta litta. Tyvarr korde vi=tyskarna vilse da ocksa vilket gjorde att vi var framme mkt senare an planerat. Jag hann iallafall vara pa tre stallen innan M och C kom och hamtade mig. Tva straight och ett gaystalle. West hollywood ar kant for att ha mest gaybarer.
I gar hande inget speciellt. M tvingade mig att hjalpa henne att oppna restaurangen nar jag var bakfull och trott pa morgonen. Nar jag lyckades smita darifran sa gick jag till kopcentret som ligger i downtown Burbank och inhandlade en troja ett ett par granna uggs. Eftersom det var sk host dvs 17-18 grader i helgen sa tog alla pa sig sina uggs for sasongen. Jag tankte vara lite normal och vanta till det blir lite kallare eller ha dom nar vi ska till colorado efter jul och halsa pa C:s la familia. Innan de lamnade mig sa at vi pa Ikea. Vi at en fin buffe bestande av kraftor och kottbullar. Tyvarr har de problem med att servera normal potatis har sa man far alltid potatismos istallet. Folk tittade lite acklat pa oss nar vi at kraftorna. Jag forstar inte varfor det e inget fel med att suga ut all kroppsvatska fran ett dott djur med ogon och allt kvar.
Innan jag borjar imorgon tankte jag aka till en designer outlet med tyskflickorna...ska bara losa pengafragan forst. Jag har 20 dollar kvar och det far man inte sa manga fina designerklader for.
Nu ska jag lagga mig och titta pa the office for att sen soova. KRAM

PS.

Jag har inga stavningssvarigheter men det ar barn och vuxna som pratar med mig hela tiden sa jag svar skriva snabbt sa att ingen hinner komma pa ngt annat for mig att gora plus att ett litet barn har ryckt bort vissa av tangenterna fran datorbordet vilket gora att det funkar lite halvbra. TACK heej


Antligen Fredag :)

Nu ar det fredag kvall och vi har precis kommit hem fran ett kopcentrum med massa underbara buktiker som louis vitton och jimmy choo. Men eftersom jag tjanar hela 180 dollar i veckan sa fick jag shoppa lite pa HM istallet. Ikvall e det lugn kvall. Jag ska bara gora spannande saker som att se pa the office och kora till ett cvs; I morgon e det lite roligare. Det ar tankt att vi ska till en strand som heter costa del ngt men eftersom det verkar som att det ska bli den forsta kalla dagen sen jag kom hit pa sa kanske det blir andrade planer till shopping eller ngt annat. Pa kvallen ska jag och de tyska bajbsen aka till west hollywood och FESTA :) Antligen. Jag festade forra helgen men det ar ocksa det enda jag har hunnit festa sen jag kom hit sa det ska bli roligt. M och C som far agera mina foraldrar ibland har ska vara ansvariga och duktiga genom att hamta mig sen pa kvallen. Da slipper jag aka anda till OC for att sova plus att jag kan dricka lite sa det e perfa.
Annars sa har veckan sett ut som vanligt forutom att jag borjade college i tisdags, Jag ska ansalange lasa engelska och vanta ett tag med psykologi. Jag foljde med nagra andra tjejer for att registrera mig men fick gora tva test och kunde borja direkt. Det forsta testet visade att jag har samma kunskaper som en 11-12 arig amerikan och de andra som en 13-14 aring. Vilket later efterblivet men ar ganska okej for att inte vara fodd har. Forhoppningsvis blir det mkt battre under aret som kommer;
Jag har varit vid poolen med barnen nastan varje dag eftersom det har varit sjukt varmt har i veckan fram till idag.  Nar bebisen kanner for att sova i sin vagn sa ett det perfekt eftersom jag kan springa runt med den aldsta i solen och bada lite da. Nu ska jag ivag och shoppa lite ospannande saker.
Ha en bra helg :)

RSS 2.0