Helgen

Jag stannade kvar i OC i helgen och tanken var att det skulle bli en lugn och billig helg. Istallet blev det fest och fattigdom.Fredagen var stressig som vanligt med skola,barnpassning och hinna med att gora ngt pa kvallen. Det blev bio med E. Vi gick pa premiaren av twilight. Filmen var helt okej, lite halvspannande med alla fjortisar som skrek varje gang den heta skadespelaren var i bild, Kommer inte ihag vad han heter nu, men Robert ngt. Vi gick pa bio pa spectrum, jattemysigt pa en fredagskvall. Alla affarer e oppna, band som spelar, resturanger o sant. I lordags var jag hos frisoren med min vardmamma och slingade haret. Det blev jattefint. Fattigt att man maste betala 10-15 dollar i dricks varje gang man ska dit bara. Plus att de tar betalt 5 dollar for att de tvattar ur min harfarg efter med schampoo :( ska ga hem med harfargen kvar nasta gang. Efter frisoren at vi lite BLT:s till lunch, vilket ar gott men inte sa nyttigt.
Senare pa em blev det Sverigemote pa IKEA. Jag korde dit och traffade E och tva andra svenska tjejer.En som e aupair i LA och en annan tjej som har varit har i ett och ett halvtar och jobbar litta. Bada mkt trevliga.
Pa kvallen stack vi ivag pa pyjamasparty hos den ena tjejens kompisar. Pyajamasparty betydde ett hus som fem collegestudenter delar med ca 40 gaster. Bra fest, trevligt folk. Vi sover over dar eftersom det e for langt att ta taxi hem och ingen kande for att strunta i att dricka. Lite jobbigt nar jag vaknade efter tre timmar med grym huvudvark bara. Ska aldrig mer dricka vin, mkt battre med typ grogg sa att man inte blir sa uttorkad. Vid atta sa overtalade E oss att kora darifran eftersom alla i huset var vakna och allt var bara allmant jobbigt nar man var bakis. Vi stack en svang till target for att inhandla huvudvarkstabletter, gatorade och nasspray..allt man behover nar man e bakis. Darefter blev det starbucks. Jag hade bytt om fran pyamas till jeans men tva av de andra hade fortfarande sina byxor pa sig..folk kollade lite konstigt. Efter var lilla fika korde vi tillbaka till S for att jag och E skulle kunna ta min bil och kora tillbaka hem. Jag bad snallt om att fa lana ett totteband sa att jag kunde satta upp mitt festluktande har innan jag kom hem, varav alla borjar skratta hysteriskt och undrar vad fn ett tUtteband ar. Det ar inte latt att vara ensam skaning.
Resten av sondagen som skulle agnas at att aka till stranden med tyskarna blev istallet fem timmars somn.

Idag ar det tisdag sa nu ar det bara en och en halv dag kvar till familjen ska till Indiana for thanksgiving och jag far fem dagars ledigt..jaaaa
Jag ska kora dem till flygplatsen pa morgonen och sen tillbaka for att vila, packa och duscha. Vid elva ska vi vara hos Chads moster som bor i Newport for att spendera hela dagen med hans slaktingar. Dar e pool och spa avdelning som jag och Mia ska utnyttja medans maten lagas. For Chads del blir det nog football. Pa kvallen kor vi till LA dar jag ska tillbringa min ledighet.
Nu vaknar bebis Kram


Tisdag 18/11

Helgen var bra som vanligt. Lite trakigt i borjan bara. Fredagen borjade som vanligt med skolan. Jag maste komma pa vilka kurser jag vill lasa till varen och anmala mig nu snart. Jag tror att det blir skriv engelska och kanske ngt mer, beror mest pa vad det kostar och om jag e ledig den tiden kursen gar. Pa eftermiddagen nar jag jobbade sa akte vi till Laguna hills kopcentrum. Ganska litet och trakigt, inte alla sa glammigt som det later. Vi gick till en bokaffar dar vi laste och at kakor med barnen. Det har alltid mysiga lasplatser i bokaffarerna har, dar man kan sitta och lasa och slappa. Pa kvallen skulle jag hitta pa ngt med E men hon blev sjuk :( sa det blev att jag stack ivag och hyrde 30 rock stallet.
Jag tror att det var i fredags som branderna har i Oc startade ocksa.
I lordags sa gick jag en stund till poolen pa formiddagen eftersom det var 33 grader varmt ute. Pa em korde jag ivag till Mia och Chad. Efter att ha kort nagra min sa sag jag ett flera kilometer stort morkt moln pa en annars klarbla himmel,vilket inte var regn utan ett stort rokmoln fran branderna. Sa under nagra mil fick jag kora under det med vaket att ha AC:n igang med akclig roklukt eller kora utan AC i 33 gradig varme, inte sa najs.
I la sa akte vi till Mia och Chads kompis Claire  for att det skulle ha en lasning, som innebar att de ses ibland och nagra har med sig sitt senaste manus for att alla ska kunna diskutera vad som e bra eller daligt med det. Ganska trakigt for mig som inte skriver manus men folket e trevliga sa det vager upp det hela.
Pa kvallen sa gjorde Mia kaldolmar som blev ok. Inte som de frysta man koper hemma men sa goda de kan bli nar man gor dom sjalv. Senare pa kvallen sa traffade vi CW igen for att ga ut och ta en drink. Vi gick forst till en bar dar det var countrynight=nej.Sen till Sardos dar vi brukar ga men det var lite for mycket folk sa man kom inte fram ngnstans. Det slutade med att vi gick till ett tredje stallet for nagra drinkar for att den ga tillbaka till Sardos. Vi avslutade kvallen pa Del Taco.
I Sondags sa akte vi till Subway for lite frukost. Sen var tanken att vi skulle lamna in Chads bil lite snabbt for oljebyte, men vantan var ca 2 timmar sa vi fick stalla bilen dar och sen ga tillbaka. Helt underbart att ga i ca 1 timme nar man e bakis, inte har ngn dricka, det e asvarmt ute och man gar igenom  varsta fattiga omradet. Vi kom iallafall tillslut hem och trangde da in oss i min lilla bil for att kora till walmart och kopa ett juletrad som Mia foredetta Svensk kallar det.
Igar mandag var bara en jobbig dag, hoppas att det blir battre med barnen idag. Bada var bara gnalliga och jobbiga hela tiden inte allls sa duktiga som de har varit pa senaste. Plus att specen pa telefonrakningen kom. Det negativa ar att jag har ringt upp folk i Sverige och tydligen glomt att det pa dem ringa upp ibland. Detta kostar ca 2 dollar per min, sa nu forstar jag varfor telefonrakningen var sa hog :/ Jag tankte mig nog inte for i borjan eller ngt, vet inte riktigt vad jag har sysslat med. Nu e alla barnen vakna.
O GRATTIS till min sota lilla guddotter Elinpelin hemma Sverige i som fyller tre ar imorgon. Kram


Torsdag 13 nov

Snart e det helg igen..underbart. Jag maste komma over min vardagsfobi och lara mig att uppskatta vardagrna lite iallafall. Under veckan har det inte hant ngt speciellt, tiden gar sa fort har. I tisdags korde jag till skolan for att ta igen de timmarna jag missade forra veckan nar jag var sjuk. Saddleback college ligger i Mission Veijo som ligger ca en halvtimme bort. Jag slapade mig upp och stack dit trots att jag var supertrott efter att ha sovit daligt natten innan, allt man hor natterna igenom ar grat och I waant milkyy vilket gor att det kan vara lite svart att sova ibland. Nar jag kommer till skolan sa ar parkeringarna helt tomma och det visar sig att alla skolor ar stangda for att det ar Veteransday. Jag korde tillbaka hela vagen och stack till poolen istallet, vilket iofs e ganska najs. Vadret har e helt ok pa dagarna men blir lite kallare pa kvallen nar solen gar ner, typ lite som pa varen hemma nar det val ar sol. Det e iallafall oftast varmt pa morgonen innan jag borjar jobba sa att jag kan simma och sola lite varje morgon. Det e lite trakigt bara att det ar den enda lediga tiden jag har pa dagen. Eftersom jag slutar 9.30 sa e det lite sent att hitta pa ngt med folk som har slutat redan vid 6. Fast jag har iofs hela helgen sen.
Imorgon ar det fredag och da ska jag till skolan med S och A, jobba nar jag kommer tillbaka vid fem och sen hitta pa ngt med E pa kvallen. Hade varit kul att ga ut i Newport och festa men det e lite halvbra om vi kommer hem till vara odrickande vardfamiljer sen efter. Vi kanske far bowla eller ngt istallet. Pa lordag ska jag jobba nagra timmar sa att mina vardforaldrar kan ga ut och ata lunch tillsammans for forsta gangen pa hundra ar. Forhoppningsvis kommer de hem runt tva igen sa att jag kan gora alla manniskor i bilkoer sallskap och kora till la. M ska bjuda pa kaldolmar sa vi ska ha lite svennemiddag mmm..nu grater ett barn Heej

Lite mindre negativ

Nu har det gatt nagra dagar sen mitt senaste inlagg och allt e lite battre igen.Det ar eftermiddag och de sjuka barnen har antligen somnat. De blev smittade av min forkylning. Inte sa konstigt med tanke pa att jag fick jobba trots sjukdom. Vi vantar pa att specen pa telefonrakningen ska komma och sen far vi se om jag behover betala eller inte. Hade varit bra om det inte varit mitt fel...
Helgen blev mkt battre an jag trodde. Eftersom jag var sjuk sa tankte jag att jag skulle fa agna helgen at att vila. Men i fredags sa akte jag till M trots att jag kande mig dalig och trots att jag egentligen hade bestamt att stanna i OC i helgen. Vi stack i vag till middagen vi var bjudna pa och efter ett eller tva glas vin sa kandes allt mycket battre ;)   Det var mucho trevligt pa middagen. Tyvarr sa var jag mer lattpaverkad eftersom jag var sjuk och blev alldeles for mycket pa g och tvingade M och C att aka till en bar pa vagen hem. Som tur var sa var det bara en halvtimme kvar tills stangningsdags vilket gjorde att vi bara hann ta en drink var innan det var dags att sticka hem. Eftersom jag ignorerade att jag var sjuk sa fick jag sk maginfluensa sen pa natten som jag alltid far om jag dricker nar jag e sjuk. Framat efteriddagen pa lordagen madde jag iallafall battre och vi stack ivag for lite mcdonalds och lite shopping. En av de manga affarskedjor som stanger ner pga den daliga ekonomin hade utforsaljning och jag hittade ett par ganska billiga sunglasses. Vi var aven pa target dar jag kopte ett par joggingbraxor som jag ska anvanda pa helgerna nu istallet for festklader nar jag e hemma och sparar pengar och energi fram tills M kommer fran Sverige och halsar pa.
Pa kvallen sag vi pa film och at asgod kina mat. M:s filmval, A christmas story och walk hard var inget jag rekommenderar.
I sondags korde jag hem runt lunchtid och gick och la mig vid poolen fast det var svinkallt. Jag vantade pa att E skulle hora av sig sa att vi kunde hitta pa ngt. Nar hon inte hade hort av sig pa hela eftermiddagen sa gav jag upp och foljde med familjen till en djuraffar med bara reptiler. Pa vagen dit hor hon av sig och undrar varfor jag inte har svarat pa hennes mess. BAAH jag hatar min mobil..ingen tackning och dyra rakningar(mobilens fel). Vad galler min svenska mobil sa har jag inte sett den pa over en manad nu, den kan vara lite varsomhelst. Lite b om jag inte har ngn mob nar jag aker hem sen bara.
Senare pa kvallen sa kopte jag glass och hyrde film, Leatherheads...se inte den heller den suger. Jag somna mitt i och kampade mig igenom resten nar jag vaknade.
Dags att gora ngt vettigt innan de vaknar :)
Puss

Sjauk

Jag e forkyld, fruktansvart irriterande. Det ar varmt igen for forsta gangen pa flera dagar och jag hade kunnat ga och simma och sola hela morgonen men istallet e jag hemma och snorar. Maste dessutom jobba om nagra timmar eftersom sjukdom inte kanns sa accepterat har. OCH vi fick telefonrakningen  mobilerna igar och den var pa 400 dollar.    Varav 260 dollar e pa min telefon.Jag har inte ringt till Sverige och pratat utan jag har bett folk ringa upp, vilket enligt min vardmamma och mig inte borde ha kostat ngt. Jag brukade ringa till min syster ganska ofta innan jag kom hit och da var det bara minuter som tickade inte massa extra utover det.  Varje gang jag lyckats spara pengar har sa kommer det trevliga overaskningar som tandlakaren och telefonrakningen. :/
Imorgon har jag skola,jobb och pa kvallen sa ska en av M:s kompisar har middag dar de ska dela ut klader och skor som blev over fran en film som de precis blev klara med. Lite mat, vin och gratisgrejer later perfa bara min forkylning kan forsvinna nagorlunda sa att jag kan aka dit. Gnaallig mm. Nu ska jag forsoka fa tag pa min sambo i Sverige utan att ringa fran mobilen, utan att han ar inloggad pa skype och utan att det gar att ringa utomlands fran hemtelefonen.
HADE


hej hej halla

Nu ar det ny vecka och halloween som alla har pratat om sen jag kom ar over. Nasta besatthet blir val thanksgiving och sen juul. Halloween var superb fast allting blev lite sent. Jag och E korde ivag sa fort vi var klara for dagen i fredags men eftersom min vardfamilj skulle pa trick-or-treat party sa var det mitt jobb att se till att de kom ivag och hade med allt de behovde, sa gjorde det att det blev ganska sent innan vi kom ivag. Vi korde till M och C jobb och hamta nycklar till lagenheten sa att vi kunde gora vid oss dar. Efter att ha agnat ca en timme till att fa deras hund att acceptera E sa kunde jag antligen ga in och duscha. Vid halv elva var vi klara, ca 2 timmar efter planering. Vi korde tillbaka till deras resturang och motte upp dem for att ga till ett stalle som skulle vara skitkul. Det var jattetrakigt.  Vi gav upp efter en drink och stack ivag till karaokebaren dar vi alltid hamnar. Dar var inte sa mycket folk som vanligt och musiken var samre an annars men det var najs anda. Det e bara sa trakigt att sticka hem vid tva varje gang. Folk fragar ofta om vi ska med pa efterfest men av erfarenhet sa vet jag att det ar dar som den bra fyllan gar over till spyfylla vilket bara e jobbigt.
Natten till lordag sov jag typ ingenting pga av mitt stora redbullvodkaintag vilket gjorde att jag var helt dod pa lordagen. Vi korde till hollywood och at pa IHOP(international house of pancakes) och gjorde sen en lite turistvanda pa walk of fame. De skulle ha en filmpremiar pa kvallen sa det holl pa att fixa med roda mattan och dar stod paparazzis och vantade. Tyvarr sag vi inget mer spannande an sa eftersom vi var bakis och inte orkade sta dar och vanta till kvallen. Istallet agerade C tursitguide och tog oss pa en grande tour bland alla mansions i The hills. Vi fick aven en fin tur runt burbanks filmstudios som disney,WB och dreamsworks plus se de fina villorna i bergen runt burbank pa kopet.
Nar vi kom tillbaka akte jag med E till westminster och hamtade min bil for att sen kora tillbaka. Tanken var att vi skulle akt till en movie wrap fest som Ms kompisar hade med sitt filmteam for att fira att deras film ar klar. Men det blev att vi var hemma och sag pa film istallet pga trotthet,magont,bakfyllam.m
Pa sondagen akte jag hem nar de borjade jobba och la mig och sov vid poolen ett tag. Jag var deppig,trott och sleten sa familjen tog med mig till Spectrum(utomhuskopcentret) och bjod mig pa varldens basta mexicanska mat: Rubios. Dar  e jattefint pa spectrum speciellt nu nar det har satt upp en isbana och alla lampor lyser pa kvallen nar det e morkt. Snart e det jul (jaja tva manader)och da ska min kara sambo antligen komma och halsa pa. Onskar bara att han kunde ta med vara sota kissekatter ocksa sa hade allt varit perfa..och alla andra i familjen ocksa forstas.
Jag borjar att bli forkyld sa jag ska nog ga och lagga mig nu sa att jag far vila lite och hoppas att det inte blir varre.
Puss och kram

RSS 2.0